Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Geplaatst op

Veel mensen hebben geen tijd om uren aan een huishouden te besteden, met de gietvloer is dit ook niet nodig. Lees snel verder en kijk welke voordelen verbonden zijn met de gietvloer.

Goed schoon te maken

Een gietvloer is bijzonder makkelijk om schoon te maken, je hoeft er alleen maar even een dweil overheen te halen. Deze vloer is gemaakt van kunststof die zeer watervast is. Vergeleken met parket of met laminaat is de gietvloer een uitkomst. Stel je voor dat je jonge kinderen hebt, die nogal kunnen smeren, dan is zo’n vloer toch ideaal voor in de keuken of in de eetkamer?

Makkelijk te leggen

De gietvloer wordt gegoten, dat lees je al terug in de naam. Dit is een voordeel omdat de vloer dan niet 100% waterpas hoeft te zijn. In vergelijking met andere type vloer is dit een bijzonder groot voordeel. Daarbij is er nog een ander voordeel van de gietvloer, namelijk dat deze erg flexibel is en daarom goed te gebruiken met een vloerverwarming. Wanneer je vloerverwarming hebt, bijvoorbeeld onder een betonvloer, dan heb je te maken met warmtewerking, die zorgt vaak voor scheuren in de vloer. Met een gietvloer heb deze werking ook, maar die scheuren dan weer niet.

Vele kleuren beschikbaar

Omdat de gietvloer in vele kleuren beschikbaar is, is het zeer eenvoudig om hem in te passen in het design van je ideale interieur. Daarnaast is de elementaire vorm van de gietvloer een reden waarom veel mensen hem graag in huis willen hebben. De moderne interieurstijlen van tegenwoordig hebben immers allemaal een minimalistische uitstraling, daar pas nou juist de gietvloer heel goed bij. 

Conclusie

Wil je graag een allround vloer waar je niet veel werk aan hebt en die past bij veel verschillende soorten interieurstijlen? Dan is het een slim idee om de gietvloer aan te schaffen. Laat je hierover informeren bij een expert die veel kennis heeft van dit type vloer. We hopen dat we je geïnspireerd hebben en dat je snel het huis van je dromen ingericht hebt. Veel plezier daarmee en blijf ons volgen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden