Welke vloer is geschikt voor moderne woning?

Geplaatst op

Er zijn tal van soorten vloeren waar je gebruik van zou kunnen maken voor in je nieuwe woning. Denk bijvoorbeeld aan het laminaat, PVC of het ouderwetse tapijt. Allemaal hartstikke leuk, maar wel een beetje gebrekkig hier en daar. Zeker als het gaat om mensen met jonge kinderen of starters die een strakke moderne woning willen hebben. In vele gevallen kiezen mensen die voor een industriële design / setting gaan voor betonvloeren, alleen deze komen wel weer met gebreken. Gelukkig is er wel een alternatief 

Een alternatief voor de betonnen vloer is de gietvloer

Natuurlijk is het heel leuk om van een betonnen vloer te genieten. Alleen hier komen nog wel een aantal problemen bij kijken wanneer je zo’n vloer in je woonkamer hebt liggen. Ten eerste kan het zo zijn dat de vloer behoorlijk stoffig is en daarnaast gaat hij ook niet goed samen met een vloerverwarming. Er zijn verhalen bekend dat de betonvloer scheurt vanwege de warmtewerking. Dit laatste houdt in dat de vloerverwarming uitzet en inkrimpt. Het beton beweegt dan niet op een flexibele manier mee waardoor scheuren ontstaan. 

Wat zijn de voordelen van een gietvloer?

Er zijn totaal van voordelen verbonden met een gietvloer, we nemen ze even met je door. Je moet denken aan de volgende voordelen: 

  • De vloer is zeer slijtvast omdat deze van een sterke kunststof gemaakt is die bovendien tegen zuren en water kan. De vloer heeft zich gedurende decennia bewezen in de medische en industriële context. Nu is het een vloer die we vaak tegenkomen in residentiële contexten.
  • Verkrijgbaar in alle kleuren en daardoor erg goed toepasbaar in designs, maakt de gietvloer een favoriet van mensen die modebewust zijn.
  • De gietvloer voelt prettig aan en is daardoor veel fijner om in huis te hebben dan een betonvloer. Het leuke is dat een gietvloer verkrijgbaar is in een tekening die lijkt op een betonvloer. Daarom kiezen veel mensen voor dit eerste type vloer.

Gietvloer in combinatie met hout 

Het is erg mooi om te zien hoe een gietvloer die toch wel wat lijkt op een betonvloer erg mooi in combinatie met hout is. Zo kun je al snel een industriële setting creëren, bijvoorbeeld door steiger- of wrakhout in je industriële woonkamer te zetten. Dit natuurlijk in de vorm van tafeltjes of kastjes die je zelf kunt maken op basis van bouwplannen die op internet vindt. Ook zijn dit soort meubels te krijgen in de meubelwinkels.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden