Wat zijn de voordelen van een waterontharder?

Geplaatst op

Een Waterontkalker is superhandig. We nemen in deze tekst graag even met je door wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de waterontharder. Lees snel verder en doe je voordeel met de informatie die we je bieden. 

Wat doen waterontharders? 

In principe is de werking van een waterontharder heel eenvoudig uit te leggen. Je moet denken aan een apparaat dat ervoor zorgt dat kalk in het water opgelost blijft zitten of dat de kalk eruit filtert. Dit laatste wordt gedaan door de ionische waterontharder. Dan hebben we ook nog de magnetische waterontharder die het water bestraalt en zorgt dat de kalk opgelost blijft zitten in het water. 

Ionische waterontharder 

In het geval van de ionische waterontharder hebben we te maken met een waterontharder die kalk uit het water filtert. Hierbij wordt zout gebruikt. Zo wordt kalkaanslag in huis voorkomen.In de praktijk wil het nog wel eens voorkomen dat het zout uit deze waterontharder in het water terecht komt van sloten en meren. Dan zie je dat deze zoetwaterplassen steeds zouter worden. Dit proces noemen we verzilting. Dit is slecht voor de flora en fauna die leven van het zoete water.

Magnetische waterontharder 

Een magnetische waterontharder zorgt voor een bestraling van het water door middel magneten. De magnetische straling maakt dat kalk in het water opgelost blijft zitten. Het gaat zich niet gedragen als kalkaanslag in apparaten en leidingen die in je woning te vinden zijn. Dit is bijzonder voordelig te noemen omdat je zo lekker kunt besparen, want apparaten gaan minder snel stuk en leidingen raken niet verstopt. Wasmachines en vaatwassers gaan meer stroom verbruiken wanneer er kalkaanslag in zit. Dat kun je dus met een waterontharder voorkomen. Zo kun je goed besparen op je elektrakosten. Denk ook even aan de tijd die je overhoudt omdat schoonmaken een stuk minder lastig is. Dus overweeg zeker om zo’n ding aan te schaffen. 

Op onze site nemen we steeds leuke onderwerpen met je door. Laat je verrassen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden