Wat is het verschil tussen vloercoating en een gietvloer?

Geplaatst op

Bij het huren of aanschaffen van een nieuwe pand is het kiezen van een vloer een belangrijke keuze. Je kiest namelijk het liefst voor de lange termijn. Tegenwoordig beschikken we over uitgebreide vloerkeuzes. Als je een beetje onderzoek doet naar beschikbare vloeren, dan heb je wellicht al gemerkt dat veel bedrijven voor vloercoating of gietvloeren kiezen van Coatingvloer.nl. Lees meer in deze blog welke vloer het beste is voor jouw bedrijf.

De belangrijkste verschillen tussen een gietvloer en vloercoating

Er zijn veel overeenkomsten tussen een vloercoating en een gietvloer, maar ook belangrijke verschillen. Het grootste verschil is dat een gietvloer echt een complete vloer is. Denk hierbij aan een ondervloer met daarboven een toplaag. Vloercoating wordt gebruikt als alleen een toplaag. Mocht je bijvoorbeeld al een ondervloer hebben dan kun je de keuze maken voor vloercoating. De prijzen verschillen namelijk enorm, voor een gietvloer betaal je logischerwijs gemiddeld meer dan voor vloercoating.

Gietvloer

  • Onderlaag en toplaag;
  • Beste keuze voor een geheel nieuwe vloer;
  • Gemiddeld duurder dan het aanleggen van vloercoating.

Vloercoating

  • Toplaag;
  • Beste keuze als je al beschikt over een ondervloer of als er geen ondervloer nodig is. Denk hierbij aan magazijn hallen;
  • Gemiddeld goedkoper dan het aanleggen van een gietvloer.

De overeenkomsten tussen vloercoating en een gietvloer

Beide vloertypes beschikken naast de benoemde verschillen ook over een aantal zelfde kwaliteiten. De vloeren zijn robuust en duurzaam. Je koopt deze vloeren echt voor de lange termijn. Een goed onderhouden vloer kan tot tientallen jaren meegaan. De toplaag is te plaatsen met een tal van kleurkeuzes. Zo past je vloer vrijwel altijd bij je gewenste sfeer en stijlkeuze.

Waarom vloercoating de beste keuze is voor jouw werkplek

Vloercoatings en gietvloeren kunnen in principe in elk pand of woning geplaatst worden. Bij grote werkruimtes met machines is het aan te raden om voor vloercoatings te gaan. Denk hierbij aan fabrieken, werkplaatsen, garages en magazijnen. Deze ruimtes hebben in de meeste gevallen geen ondervloer nodig.

Waarom gietvloer de beste keuze is voor jouw werkplek

Bij het kiezen van een vloer voor werkruimtes voor op kantoor, zoals administratie, personeelszaken, marketing enz. dan biedt een gietvloer de beste uitkomst. Met een goede onderlaag en toplaag kies je voor een duurzame en energiezuinige ruimte. In combinatie met geïsoleerde ramen scheelt dit flink op de energierekening.

Kies voor een gietvloer of vloercoating

Op werkplekken is het dus handig om een vloercoating of een gietvloer te hebben. Dit hangt af van de werkruimte. Je kunt hier dus ook een combinatie van maken. Een vloercoating is een dunne en makkelijk aan te leggen vloer. Een gietvloer straalt elegantie uit en is duurzaam in het verwarmen van de ruimte. Beide vloeren zijn makkelijk schoon te maken en te houden. Ze zijn goed bestand tegen onder andere chemicaliën en vocht.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden