Wat is een industriële woonstijl?

Geplaatst op

Wil je ook een strakke woning in de industriële stijl inrichten? Lees al snel met ons mee in deze blog, want daar gaan we een aantal tips geven waarmee jij snel op een geweldige manier je woning kan inrichten zodat deze weer jaren vooruit kan! We gaan het hebben over de industriële stijl en welke rol hout erin speelt. Laat je inspireren, neem goeie ideeën over en geef er zelf een creatieve draai aan!

De industriële stijl

Vroeger zag je de industriële stijl eigenlijk alleen maar in de context waar deze stijl zijn naam aan te danken heeft, namelijk in de industrie. Fabrieken en schepen hebben een beetje een robuuste esthetiek, deze is de laatste jaren overgenomen in residentiële contexten. Met andere woorden de woningen waarin we tegenwoordig leven. Het leuke van industriële stijl is dat je er van alles in kunt doen. Denk aan scheepslampen en objecten uit oude fabrieken. Er bestaan zelfs bedrijven die in oude DDR-fabrieken gaan kijken of er nog interessante delen van de fabriek te vinden zijn die in een huis gebruikt kunnen worden. Wanneer je buiten ook een industrieel design wilt hebben, dan kun je gaan voor rolluiken. Deze zijn ook nog eens een keer heel erg praktisch als het om inbraakpreventie gaat. Verschillende rolluik onderdelen zijn verkrijgbaar om het gemak te vergroten, zo kun je bijvoorbeeld met een handzender vanuit binnen de rolluiken omhoog en naar beneden laten gaan.

De rol van hout in de industriële stijl

Bij een industriële stijl denk je niet direct aan hout. Eerder aan beton en metaal. Maar toch is het natuurlijke materiaal een belangrijke factor binnen de stijl, zo zie je veel steigerhout of wrakhout gebruikt worden in diverse industriële interieurs. Het kan dus voorkomen, dat hout dat eerst op de steiger lag, nu ineens in een kast verwerkt is. Dit is een fascinerende ontwikkeling om te zien, twee contexten die qua design en feel samengevoegd worden: de industriële en de residentiële context. 

Conclusie

Het is dus gewoon mogelijk om industriële objecten in je woning te zetten. Er zijn verschillende locaties waar je ze kunt vinden, bijvoorbeeld op brocantes in binnen- en buitenland. Wil je meer inspiratie? Blijft dan vooral onze blogs lezen en laat je informeren door experts. Veel succes met het realiseren van jou industriële woning!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden