Wanneer is je woning ecologisch verantwoord?

Geplaatst op

Er is meer in het leven dan geld alleen, zoals het milieu en het voortbestaan van onze leefwereld, niet geheel onbelangrijk. Het mooiste is wanneer je deze zaken kunt combineren, waardoor er sprake is van de zogenaamde win-winsituatie. Hoe krijg je dat voor elkaar? In deze blog nemen we een aantal tips met je door die het helder gaan maken hoe jij je woning ecologisch verantwoord kunt inrichten. Lees snel verder en doe je voordeel met onze tips. 

Kies voor duurzaam

Of het nu gaat om meubelen of de energiebronnen die je voor de functies in je woning gebruikt, wanneer je kiest voor duurzaam, dan zul je zeker je steentje bijdragen aan een beter milieu. Wanneer je meubels aanschaft is het raadzaam om te kijken of de labels de zaken aangeven die we willen zien: non-toxic, fair trade en slijtvaste materialen. Het hele idee is dat wanneer deze zaken op orde zijn, de werkomstandigheden van de arbeiders die de producten maken goed zijn en de belasting van het milieu zo klein mogelijk. Wanneer je voor duurzaam kiest, dan kies je voor ecologisch. 

Energiebronnen en woningaanpassingen

Je hebt de keuze uit diverse duurzame energiebronnen. Deze kunnen niet worden uitgeput en zorgen daarnaast voor veel minder vervuiling. Zonne-energie is zo´n bron die via zonnepanelen te ´vangen´ is. Daarnaast is windenergie een populaire. Verder is het mogelijk om je woning aan te passen: dubbel glas (zorg ook voor een goede kitrand, laat deze zo nodig door een kitbedrijf repareren), goede muurisolatie en plafond- en vloerisolatie nemen. 

Wanneer je deze verschillende tips opvolgt, dan is het een stuk eenvoudiger om het milieu te ontzien en energie te besparen. Op deze manier zul je ook aan het einde van de maand zien dat de energierekening een stuk lager uitvalt. Lees onze andere blogs ook en blijf ons volgen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden