Waaruit bestaat een industrieel interieur?

Geplaatst op

Een industriële stijl geeft het gevoel van ruimte en een soort van warenhuis of fabriek. Het is vaak best minimalistisch, maar kan voor een hele moderne look zorgen. Veel moderne interieurs om armen daarom ook de industriële stijl. Hier worden bijvoorbeeld rauwe materialen vaak weergeven, zoals buizen en kabels. Er zijn een aantal manieren waarop je een mooi industrieel interieur kan verwezenlijken.

Metaal.

Metaal is een belangrijk element in je industriële interieur. Metaal mag dan ook best wel robuust zijn. Een beetje roest maakt dan niet uit, je kunt je metaal ook galvaniseren. Vaak doen stalen buizen met buiskoppelingen eraan het ook goed voor een industriële sfeer.

Hout.

Hout is een materiaal dat compenseert voor de koude indruk die het metaal maakt. Je kunt ook creatief zijn met je houdt. Het is allemaal heel open, Je kunt je houdt ruig houden of je kunt hem helemaal glad maken. Wees creatief en als je het nog iets meer wilt personaliseren kun je ook wat graveren in het hout.

Steen.

De muren binnen industriële woning zijn vaak van baksteen gemaakt. Baksteen geeft een hele fabriekelijke look om het maar zo te zeggen. Bezem stenen worden dan ook nooit geverfd en blijven hun originele kleur, meestal is dit een beetje oranje roodachtig. Soms zullen kleuren ook verschillen van bakstenen dan is de een wat donkerder dan de ander, dit maakt niet uit voor een industrieel interieur.

Leer.

Leer is een materiaal waar vaak de bank of stoel van gemaakt is bij het industriële interieur. Leer is strak en geeft een chique uitstraling aan je huis. Het is ook een klassieke look die eigenlijk nooit uit de mode gaat. Ook geeft het leer en zacht gevoel binnen de industriële bedoeling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden