Vloertegels in een interieur met hout

Geplaatst op

Er zijn maar weinig dingen zo leuk als het inrichten van je interieur. 2021 staat voor de deur en daarin zullen weer allerlei trends zich voordoen binnen de residentiële interieurwereld. We vinden het erg leuk om je een beetje op de hoogte te brengen van de verschillende trends die dit komend jaar zullen gaan spelen, we bespreken we ze in onze blog, om te kijken hoe je heel leuk vloertegels met hout kan combineren. Op onze site plaatsen we meestal blogs over duurzaam hout design en onderhoud van je woning. Check gewoon nog even wat meer van onze blogs om helemaal op de hoogte te zijn van de verschillende thema’s die tegenwoordig spelen.

Vloertegels en hout 

In de jaren 70 was het erg populair om veel hout in je woning te hebben. De mensen die wat ouder zijn dan 20 weten nog dat er ook wel schrootjes aan de muur gemaakt werden, van die lichte. Ze worden dan horizontaal of verticaal erop geplaatst. Meestal was er aan de bovenkant om het geheel af te sluiten, een mooi randje gemaakt dat een beetje uitstak. Dit was dan ongeveer halverwege je middel, dus de onderkant van de muur was betimmert met hout. We zagen dit vaak in de hal. In dezelfde ruimte vonden we ook de vloertegels. Deze tegels werden ook vaak in de keuken gelegd. Veel interieurdesign dat in de jaren 70 gemaakt is, bleef onveranderd in de jaren 80 en 90. 

Andere elementen van hout

We zagen ook vaak donker hout in interieurs uit de jaren 70 en 80, bijvoorbeeld balken aan het plafond of meubels van donker eikenhout. We raden je niet aan om per se de setting in je woonkamer heel zwaar te maken qua afwerking van het hout en de kleuren, maar deze elementen zien we wel steeds vaker terugkomen en zullen in 2021 zeker een rol gaan spelen. Je kunt heel mooi vloertegels combineren met verschillende soorten hout in het interieur. Veel dingen uit de jaren 70 komen weer terug in 2021.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden