Tips om rekening mee te houden voor je een dak gaat renoveren

Geplaatst op

Met alle maatregelen omtrent het coronavirus grijpen steeds meer mensen deze tijd aan om te kijken wat er verbeterd kan worden aan hun huis of tuin. Deels omdat men geld overhoudt vanwege vakanties die niet gepland kunnen worden en deels omdat mensen vaak thuis zitten, waardoor bepaalde gebreken ineens duidelijk worden. Het dak renoveren is een voorbeeld van een renovatie die een flinke opgave kan zijn, maar drastische verbeteringen in uitstraling en isolatie kunnen betekenen. In deze blog hebben we een aantal tips opgesomd waar je rekening mee moet houden voordat je begint aan de renovatie van je dak.

Bedenk vooraf goed hoe het eruit komt te zien

In ieder renovatieproject is het enorm belangrijk om na te denken over de uitstraling en dat is bij een dak niet anders. Het gemiddelde dak bestrijkt 40% van wat er aan de buitenkant zichtbaar is. Je wil daarom zeker weten dat het goed is. Een digitaal model van het eindresultaat kan hierbij helpen. Daarnaast is het goed om te bekijken bij de gemeente wat wel en niet mag bij een renovatie. Soms is vastgelegd welke materialen er gebruikt mogen worden.

Schakel vooraf een dakdekker in

Voordat je begint aan de klus is het verstandig om de hulp van een ervaren dakdekker in te schakelen. Niet alleen voor de werkzaamheden zelf, maar ook voor een inspectie van de huidige situatie. Zij kunnen problemen die mogelijk tijdens de renovatie naar boven komen beter inschatten en daardoor een betere kosteninschatting maken. Neem bijvoorbeeld Dakgroep Zuid. Zij zijn onder andere actief als dakdekker in Breda, Eindhoven, Tilburg, Helmond en de omliggende regio’s.

Krijg een offerte op papier

Goede dakdekkers leveren over het algemeen een gedetailleerde offerte waarin de gebruikte materialen, kleuren en verwachte arbeidsuren. Denk eraan om aan te geven of het bestaande dak verwijderd wordt of bedekt met een nieuwe laag. Daarnaast is het goed om vooraf te weten wie zaken als ventilatie aanlegt. Ook is het belangrijk om een start- en einddatum van het project af te spreken. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hou rekening met de levensduur van een dak

Een dak renoveren is een redelijke investering voor je woning en het is goed om rekening te houden met een jaarlijkse afschrijving, zodat je genoeg geld hebt mocht het na de levensduur toe zijn aan vervanging. Daarnaast zijn er maatregelen om de levensduur van je dak te maximaliseren. Denk bijvoorbeeld aan voldoende ventilatie op het dak, controle op gebreken die ontstaan en onderhoudswerkzaamheden. Een goed onderhouden dak heeft ook de meeste waarde als je je woning wil verkopen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden