Tips om hout in je badkamer te integreren

Geplaatst op

Het is lastig om de warmte, textuur en authenticiteit van hout te negeren. Veel mensen houden ervan om een houtlook in hun woning aan te brengen, als een soort verbinding met de natuur. Over het algemeen wordt aangenomen dat zoiets niet mogelijk is in de badkamer, vanwege het vocht. Door moderne technologieën is het echter toch mogelijk om op een mooie en verantwoorde manier een houtlook in je badkamer aan te brengen. 

Het begint met de vloer

Een houten vloer staat op het verlanglijstje van veel mensen met een eigen woning en ze worden steeds populairder in de badkamer. In feite, hout werkt verrassend goed in een vochtige omgeving. Hiervoor moet het natuurlijk wel goed beschermd en onderhouden worden. Door middel van diverse lagen van gelcoating kun je het hout waterproof sealen. Zo kun je vrijwel iedere soort hout gebruiken om jouw ideale badkamer te creëren. Daarnaast is het altijd mogelijk om houtlook tegels aan te schaffen, als het puur om de uitstraling gaat en niet zozeer om de daadwerkelijk gebruikte materialen.

Een houten wastafel

Als je een wastafel van hout maakt en afwerkt met een keramische wasbak en glimmende metalen kranen, kun je een prachtig badmeubel creëren. Er zijn diverse manieren om het hout te beschermen tegen vocht en opspattend water (inclusief tandpasta vlekken en make-up). Er zijn diverse oliën die een waterresistente afwerking kunnen bieden aan het hout. Zo voorkom je dat water en de andere vlekken in het hout trekken én je kunt zelfs een andere kleur aan het hout geven. Let er met de coating wel op dat je niet een plastic look krijgt, wat de zo gewilde uitstraling teniet doet. 

Overige sanitair van hout of met een houtlook

Een wasbak of bad van hout klinkt misschien als een gevaarlijke designkeuze, maar het is prima te doen. Bepaalde soorten hout zoals ceder en hinoki worden al jaren gebruikt in Japan om dergelijke meubels van te maken. Ook in Denemarken is een bad van hout niet onbekend. Dit wordt wel vaak wat duurder dan de standaard keramische badkuipen die je vrijwel overal ziet. Daarbij is correct onderhoud belangrijk om de uitstraling jarenlang te behouden. 

Mocht je benieuwd zijn hoe je een houtlook kunt verwerken in je badkamer? Dan is het verstandig om je badkamer virtueel te ontwerpen, zoals op Balotti.com. Op die manier kun je eenvoudig aanpassingen doen totdat jouw badkamer helemaal aan je wensen voldoet, voordat je de knoop doorhakt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden