Tips bij het uitzoeken van de ideale koelkast

Geplaatst op

Een koelkast is het mekka van jouw keuken. Hier sla je jouw eten op; die lekkere biefstuk, je eieren, je groenten en dat oh zo lekkere bier (of andere etenswaar natuurlijk). Het is vervelend wanneer je koelkast vol zit en je dus geen ander lekker eten kunt bewaren. Daarom bekijken we in deze blog de verschillende criteria voor het kiezen van een koelkast. We gaan uit van de belangrijkste elementen. Ben jij een echte veelvraat en kun je ontzettend genieten van eten, dan is de keuze al snel gemaakt en kies jij voor een Amerikaanse koelkast.

Grootte

Grootte is de belangrijkste factor bij het kiezen van de koelkast. Hierbij kijk je allereerst naar de ruimte van je keuken. Heb je namelijk weinig ruimte om een koelkast te plaatsen, kun je niet gaan voor een Amerikaanse koelkast. Dit is namelijk de grootste en meest uitgebreide variant van de koelkasten. Het is verstandig om de ruimte op te meten en te kijken naar een goede koel-vriescombinatie. Bijna alle Nederlanders kiezen voor de standaard koel-vriescombinatie.

Volume

Volume wil zeggen de inhoud van de koelkast. Moderne koelkasten hebben tegenwoordig ontzettende goede, dunne isolatie waardoor er meer ruimte vrijkomt in de koelkast zelf. Let dus goed op het volume van de koelkast wanneer je koelkasten vergelijkt. 

Aantal compartimenten

De compartimenten zijn de vakjes en plekken waar jij voedsel bewaard. Bewaar jij bijvoorbeeld veel groente en fruit in de koelkast? Dan zijn grote bakken altijd zeer handig. 

Uiterlijk

Het uiterlijk is natuurlijk heel belangrijk voor het geel van jouw keuken. Als jij een rustieke keuken hebt en opeens staat daar in de hoek een moderne, blitse koelkast… dat past natuurlijk niet in dezelfde stijl. Bekijk bij het merk wat er mogelijk is, vaak zijn koelkasten in meerdere kleuren te verkrijgen.

Technologische snufjes

Als laatste moet je goed kijken naar de technologie van de koelkast. Tegenwoordig is er namelijk ontzettend veel mogelijk, vooral bij Amerikaanse koelkasten. Zo zijn er koelkasten met anti-frost technologie die ervoor zorgen dat je bevroren eten geen vorst bevat. Ook zijn er koelkasten met een ijsblokjes dispenser die jouw drankjes in een paar seconde voorzien van heerlijk koud ijs.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden