Schoonmaaktips voor in huis

Geplaatst op

Wanneer de keuken, koelkast, badkamer of welk meubelstuk er niet fris uitziet maak je deze schoon. Soms is een sopje van heet water een allesreiniger helaas niet goed genoeg. We geven je graag een aantal schoonmaaktips, zodat je huis nog meer blinkt! 

Het verwijderen van schimmelvlekken in je koelkast

Heb je last van schimmelvlekken in de koelkast? Ga dan aan de slag met een papje van azijn en citroenzuur. Laat het intrekken en boen dit er  met een zachte schuurspons van af. Is de schimmel nog niet helemaal verdwenen? Herhaal bovenstaande een aantal keer. 

Het schoonmaken van je wasbak

De wasbak maak je het beste schoon met lauw-warm water en zachte groene zeep. Blijven er na deze boenbeurt toch nog tandpastavlekken in de wasbak zitten? Smeer er dan alleen groene zeep op.  Probeer bleek en ammoniak en andere chemische middelen bij het reinigen zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt ook baking soda gebruiken voor het schoonmaken van de wasbak en -wastafel. Mix dit met warm water en wrijf het zachtjes in met een doek of spons. 

Een spic en span toilet

Een schoon toilet is wel zo fijn. We geven je graag meerdere tips voor een spic en span toilet:

  • Geelbruine kalkaanslag verwijderen: Borstel schoonmaakazijn en allesreiniger in en spoel het na een tijdje af met kokend water.  
  • Oranje aanslag verwijderen: dit doe je door dikke bleek op de aanslag te deppen. Oranje aanslag zijn bacteriën. 
  • Je maakt een toilet verder prima schoon met een wc-reiniger of zelfs met kant-en-klare schoonmaakdoekjes. 

Het schoonmaken van de bank of andere meubels

Het schoonmaken van de bank of andere meubels is een iets lastiger proces, omdat je te maken hebt met stof en/of leer. We raden je aan om tips voor het schoonmaken van specifieke stoffen op te zoeken op internet. Mocht je hier geen tijd en/of zin in hebben, dan kun je het schoonmaken van je meubels en de rest van je huis overlaten aan een schoonmaakbedrijf. Bijvoorbeeld een schoonmaakbedrijf in Zeist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden