Richt je kantoor sfeervol in met hout

Geplaatst op

In het moderne kantoor vinden we natuurlijke materialen. Met name hout is de laatste tijd erg populair. We bedoelen dan hout met een natuurlijke look. Tal van andere natuurlijke elementen zien we terugkomen in het moderne kantoor. Dit omdat de natuur een bepaalde rustgevende sfeer met zich meebrengt. Dit en meer nemen we met je door in deze blog.

De inrichting van de moderne kantoor

Onze tijd kenmerkt zich door een grote focus op de natuurlijke elementen van producten. Ook in de inrichting van residentiële of commerciële ruimtes, zien we steeds vaker de natuur binnensluipen. Denk bijvoorbeeld aan grote plantenbakken tussen de bureaus waarin schitterende planten staan die de lucht zuiveren voor de medewerkers op kantoor. Ook de verticale wandtuin, een wand vol bakjes met planten, of een verticale grasmat, is in opmars. Ook de toevoeging van meubels gemaakt van hout met een natuurlijke look, draagt bij aan de sfeer van natuurlijkheid op de werkvloer. Zelfs het meest geavanceerde elektrisch bureau kan er uitzien als een natuurlijk object. Zo’n bureau is overigens ook op het vlak van de ergonomie een goede toevoeging aan het kantoor, omdat het ongezond is dagelijks teveel te zitten. Met een elektrische bureau, dat verstelbaar in hoogte, kun je dus ook staande aan je computer werken. Ook dit laatste is in te passen in het idee van het natuurlijke kantoor.

Een nieuwe tijd

De dagen van het saaie kantoor met een systeemplafond en TL-buizen zijn gelukkig voorbij. Steeds meer binnenhuisarchitecten en ondernemers laten zich inspireren door het idee dat het creëren van een product, concept of dienst, een gedeelde creatieve onderneming en ervaring is. De moderne kantoorruimte geeft aan dit idee gestalte. Het is dan niet verwonderlijk dat de meeste nieuwe kantoren een open binnenhuisarchitectuur hebben. Zo kunnen medewerkers makkelijker in de flow van samenwerken, overleggen en creatief produceren komen. Medewerkers zitten niet meer opgehokt in kantoortjes, maar hebben de ruimte om ideeën te laten zweven en ze concreet te maken. 

Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte als het gaat om interessante ideeën met betrekking tot hout, houtbewerking en de natuurlijke inrichting van je woning of bedrijfspand. We blijven je inspireren!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden