Ratten in huis, wat moet ik doen?

Geplaatst op

Niemand zit te wachten op ongedierte in huis, toch kan bijvoorbeeld huisvuil ervoor zorgen dat ratten je woning binnendringen. Wanneer ongedierte zoals ratten, muizen of kakkerlakken eenmaal weten dat er bij jou thuis voedsel te vinden is, is de kans groot dat ze vaker terugkomen en de overlast toeneemt. Wanneer je overlast ervaart van ratten in huis, is het verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om plaagdieren te verwijderen uit je woning. Daarnaast zijn er ook slimme manieren om de kans op ongedierte in huis te verkleinen die je zelf eenvoudig kunt toepassen. Heb jij ratten in huis of last van ander ongedierte? Lees dan dit blog met een aantal handige tips en misschien lukt het jou om de plaagdieren zelf te verwijderen. 

Zoek naar openingen en dicht ze

Ratten, muizen, kakkerlakken en andere dieren kunnen alleen via openingen naar binnen. Denk hierbij aan kleine openingen en scheuren in de muren of het plafond van je woning. Wanneer je vermoedt dat er ongewenste dieren in je huis rondlopen, raden we aan op zoek te gaan naar dergelijke openingen. Wanneer je een opening hebt gevonden, is het verstandig om deze goed af te sluiten met bijvoorbeeld glaswol, cement of een nieuwe gipsplaat. Op die manier zorg je ervoor dat de plaagdieren niet langer toegang hebben tot je woning. 

Laat geen voedsel slingeren

De voornaamste oorzaak van ongedierte in huis is de aanwezigheid van etensresten en huisvuil. Zorg er dan ook voor dat je zo min mogelijk etensresten achterlaat en laat je volle vuilniszak bijvoorbeeld niet te lang voor de deur staan. Op die manier maak je jouw woning minder aantrekkelijk voor hongerige ratten en overige plaagdieren. 

Verwijder de leefomgeving

Heb je veel losliggende takken of veel struikgewas in je tuin? Dit zijn uitstekende plekken om te schuilen voor ratten. Zorg er dan ook voor dat je jouw achter- of voortuin opruimt en verwijder zo veel mogelijk schuilplekken voor plaagdieren. 

Muizenvallen

In sommige gevallen heb je slechts last van één enkele rat of muis, waardoor het plaatsen van een muizen- of rattenval voldoende is om het diertje te verwijderen. Dergelijke vallen zijn zeer effectief en relatief goedkoop. Wanneer je last hebt van meerdere ratten, muizen of kakkerlakken raden we je aan om een bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het verwijderen van ongedierte. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden