Meubels van hout: welke soorten hout zijn er voor meubels?

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende materialen waaruit men tegenwoordig meubels vervaardigd. Toch zijn er verschillende soorten materialen die min of meer tijdloos zijn en al een hele lange tijd gebruikt worden voor het maken van meubels: hout. Hout is uitermate geschikt voor het maken van meubels omdat het namelijk ten eerste eenvoudig te verkrijgen is maar ook omdat er verschillende kwaliteiten per houtsoort bestaan.

Veel voorkomende houtsoorten

Er zijn veel verschillende soorten houten, maar er is een kleine selectie aan houtsoorten die heel erg vaak worden gebruikt. Dit zijn met name de volgende houtsoorten: Notenhout, Kersenhout, Eikenhout ,Mahoniehout, Grenenhout, Tulpenhout, Berkenhout, Essenhout, Esdoornhout, Iepenhout en Larikshout.

Meer bijzondere houtsoorten

Er zijn echter ook houtsoorten die wat minder vaak gebruikt worden maar desalniettemin toch een eigen uitstraling hebben en een apart karakter kunnen geven aan het meubelstuk. De houtsoorten die hieronder staan komen misschien wel wat minder vaak voor, maar ondanks dat kunnen ze nog steeds gebruikt worden voor het vervaardigen van een prachtig meubelstuk wat past bij jouw interieur. De meer bijzondere houtsoorten die wij vaak zien zijn Afzeliahout, Appelhout, Aniegrehout, Bodohout, Bubingahout, Cedrelahout, Elzenhout, Ebbenhout, Irokohout, Jatobahout, Kotohout, Muningahout, Olijfhout, Oregon Pijnhout, Padoekhout, Palissanderhout, Perenhout, Plataanhout, Purperharthout, Wengehout en Zebranohout.

Welk soort hout moet ik kiezen?

De keuze lijkt nu natuurlijk enorm waardoor het moeilijk kan zijn om als leek een keuze te maken voor een houtsoort die het beste past bij het interieur, de stijl en de uitstraling van jouw woning. Daarom is het altijd een goed idee om de vraag neer te leggen bij de expert. De meeste meubelmakers zullen in staat zijn om je een zeer goede uitleg te kunnen geven en te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een houtsoort die past en geschikt is. Schroom dus niet om eventuele vragen te stellen of opmerkingen te geven tijdens je bezoek aan de meubelmaker.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden