Is een waterontharder eigenlijk wel milieuvriendelijk?

Geplaatst op

Veel mensen hebben behoefte aan een waterontharder omdat hun apparaten en de douchewanden steeds vol en onder de kalkaanslag zitten. Natuurlijk is dit bijzonder vervelend en het kost ook aardig wat tijd om steeds de apparaten te ontkalken en oppervlakten kalkvrij te maken. Hoe kom je nu eigenlijk van die kalk af? Veel mensen gebruiken dus een waterontharder die de kalk uit het water haalt. Maar is dit eigenlijk wel zo milieuvriendelijk? In deze blog nemen we het met je door.

Een Amfa4000 kopen, is dat ecologisch verantwoord? 

De Amfa4000 is een waterontharder die al een zekere bekendheid geniet onder veel Nederlanders. Dit komt omdat deze waterontharder op tv geweest is en daardoor natuurlijk in populariteit gewonnen heeft. Maar is zo’n waterontharder nu werkelijk ecologisch verantwoord? Deze waterontharder werkt met magnetische straling en dat zorgt ervoor dat kalk in het water opgelost blijft zitten zodat het zich niet hecht aan apparaten, et cetera. Het mooie van deze waterontharder is dat deze dus wel milieuvriendelijk en dus ecologisch verantwoord is. Een waterontharder die niet ecologisch verantwoord is, dat is degene die werkt met ionen en zout. Het zout komt uiteindelijk in het oppervlaktewater terecht en maakt dat zoet water verdeeld raakt. Dit is natuurlijk niet goed, want wij zijn afhankelijk van zoetwater. We raden je dan ook af om een waterontharder aan te schaffen met een ionenwisselaar en juist te gaan voor de Amfa4000. 

De voordelen van het gebruik van een waterontharder 

Er zijn verschillende voordelen verbonden met het gebruik van een waterontharder. Wanneer je er een gebruikt, dan zal er geen kalkaanslag komen in apparaten en bijvoorbeeld in de verwarmingsinstallatie. Op deze manier zul je geld besparen als het gaat over energiegebruik en je hoeft veel minder snel apparaten aan te schaffen opnieuw. Dit komt omdat apparaten met kalkaanslag meer energie verbruiken en eerder stuk gaan. Een behoorlijke slimme investering dus zo’n waterontharder.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden