Hoe voorkom je kalkaanslag in je thuisspa?

Geplaatst op

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Het is erg vervelend, wanneer je in je spa wilt genieten van de weldadigheid die de natuur te bieden heeft, bijvoorbeeld in je houten sauna genieten van opgietingen of lekker liggen in het bubbelbad, dat je dan te maken krijgt met lelijke kalkaanslag die je elke week weg moet boenen. Er zijn oplossingen voor verzonnen en die gaan we je nu vertellen. Lees snel verder en ontdek hoe je weer heerlijk kunt genieten.

Kies de juiste waterontharder

Het is gemakkelijk om kalkaanslag in je spa te voorkomen door te kiezen voor een waterontharder die je op de hoofdleiding in de meterkast van je woning aansluit. Er zijn twee type waterontharders die vaak gebruikt worden, maar wij raden je aan om te gaan voor een bepaald type. Het eerste type raden we je af, dit is de ionische waterontharder die werkt met zout. De chloride die hierin gebruikt wordt, komt op een gegeven moment in het water terecht en maakt dit zouter. Daarbij wordt zoetwater bijvoorbeeld grondwater en oppervlaktewater, zouter door de chloride die uit de waterontharders geloost wordt. Dit willen we natuurlijk niet. We raden je daarom aan om te gaan voor het tweede type: de magnetische waterontharder. 

Hoe werkt de magnetische waterontharder?

We raden je dus aan om te gaan voor een magnetische waterontharder. Dit is een apparaat dat werkt met magnetische straling. Dat is ook het enige. De straling zorgt ervoor dat calcium niet aan de leidingen gaat zitten zoals bijvoorbeeld een koffiezetapparaten, wasmachines et cetera. Ook op oppervlakten als douchewanden zien we het niet door de waterontharder. In tegenstelling tot de ionische waterontharder gebruikt de magnetische waterontharder geen zout. Die zorgt dus niet voor verzouting van zoet drinkwater.

Voordelen van een waterontharder 

We hebben dus al gezegd dat zoetwater niet zout wordt door de magnetische waterontharder. Daarnaast is het ook zo dat apparaten in je woning veel langer meegaan, denk even naar de vaatwasser en wasmachine die toch wel duur zijn, wanneer er geen kalkaanslag in te vinden is. Daarbij is het ook zo, dat deze apparaten veel beter presteren en minder energie vreten wanneer ze kalkloos zijn. Meer weten over de waterontharder, kijk dan op ikwilvanmijnkalkaf.com.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden