Hoe richt ik mijn zomertuin voor 2020 in?

Geplaatst op

Met deze blog willen we je inspireren met een aantal tips. Zo is het een stuk leuker en makkelijk om een zomertuin voor 2020 in te richten. Wanneer je nog vroeg in de lente zit, dan is het heel goed mogelijk om allerlei planten en bloemen te planten, om zo een schitterende tuin te krijgen waar je van kunt genieten. Natuurlijk speelt er meer mee als het om een tuin gaat. In deze blog nemen we dat allemaal met je door. Lees snel verder en doe er je voordeel met de tips voor een mooi tuindesign. 

Maak een terras 

Elke tuin heeft een centrum nodig. Die functie kan vervuld worden door een pergola of een rancho. Een overdekte plek in de tuin waar je heerlijk met de familie kunt zitten. Deze plek wordt dus al snel de sociale hotspot van de tuin. Ook wanneer je een terras aanlegt met behulp van terrastegels, heb je de beschikking over een plek waar je de ruimte hebt om bijvoorbeeld een BBQ te houden. Zo´n terras komt mooi naar voren als je er een vijver met planten naast maakt.

Tuinhout als sfeermaker

In een zomertuin past ook heel mooi fraai tuinhout dat je bij verschillende bouwmarkten en tuincentra kunt krijgen. Bij Hout van Peter besteden we natuurlijk meer aandacht aan het bewerken en gebruik van hout in een interieur of tuin. Met dit natuurlijke materiaal is binnen verschillende tuinstijlen een bijzondere sfeer op te roepen. Ook als je geen ruimte hebt voor een boom of grote potten en plantenbakken in je tuin, is het wel mogelijk om tuinhout te plaatsen voor die natuurlijke look die je wilt. 

Kies een stijl

Veel mensen denken dat vrijheid in een onbeperkt aantal opties te vinden is. Dat is volgens veel andere mensen een illusie. Ontwerpers en designers weten je te vertellen dat het juist andersom is. Door jezelf te beperkten durf je ergens te staan, ontstaat er een duidelijke visie en zul je je ontwerp door gerichte keuzes naar een hoger plan weten te tillen. Het is daarom belangrijk om een stijl te kiezen voor je tuin. Daarbinnen heb je vervolgens nog genoeg te kiezen, maar het concept van je tuin is dan wel duidelijk; voor jezelf bij het ontwerpen en voor de gasten die je tuin bezoeken om je bedoelingen te snappen. 

Vakantie in je eigen tuin

Nu we in 2020 zitten met het coronavirus, is het goed mogelijk dat we dit jaar niet op zomervakantie kunnen. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat we niet op vakantie in onze eigen tuin kunnen. Maak deze daarom zoveel mogelijk sfeervol en passend bij de ideeën die jij over op vakantie gaan hebt. Ben je dol op Zuid-Europa? Dan is bijvoorbeeld een mediterraanse tuin wel wat voor jou. 

Volg onze blogs om zo meer te weten te komen over hout en interieur- en tuindesign.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden