Hoe onderhoud je het beste badkamertegels?

Geplaatst op

’s Ochtends lekker wakker worden en in je negligeetje je naar de badkamer begeven. Wat tref je aan? Vieze vlekken van kalk en douchegel. Plots wordt je wakker en besef je gelukkig dat het slechts een droom was. Je kan hier nog alles aan doen! Is het wel de waarheid? Lees dan snel verder. We lichten alvast een tip van de sluier op: het licht vaak aan het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen.

Hoe zorg jij er dan wel voor dat de badkamertegels schoon blijven?

Gooi die verkeerde reinigingsmiddelen weg en maak je tegels droog! Door de badkamertegels goed af te spoelen en na te dweilen met schoon water. Zo voorkom je al het reinigingsmiddel dat zich vastklampt aan de vloer. Daarna is het belangrijk om de tegels goed droog te maken. Je voorkomt hiermee kalkaanslag. Nog een tip! Voorkom krassen op je vloer. Het is dus belangrijk om regelmatig stof te zuigen en daarna te dweilen. 

Is het al te laat?

Ben je te laat? Zijn je badkamertegels al verpest en zie je het allemaal niet meer zitten? We geven je een lesje in het schoonmaken van je badkamertegels. Pak je groene zeep, een kunststof schuursponsje en een notitieboekje erbij (natuurlijk om aantekeningen te maken). Met de kunststof en het schuursponsje haal je de bovenste kalkresten weg. Daarna spoel je alles weer school en pakken we de schoonmaakazijn. Dit spuit je gericht op de vlekken en laat je 15 minuten intrekken. Een timer kan helpen om het niet te vergeten. Uiterst belangrijk: het schoonmaakazijn mag je niet op de kit spuiten. Het kan daardoor oplossen. 

Is het niet meer te redden met schoonmaakmiddelen?

Was je toch al niet meer helemaal tevreden met je badkamer en was dit echt de druppel? Dan kan je er altijd nog aan denken om een nieuwe badkamertegels aan te schaffen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden