Hoe maak ik een zeninterieur? Lees snel verder!

Geplaatst op

In deze blog willen we je graag meer vertellen over hoe je een zeninterieur inricht. Dat lijkt moeilijker dan je denkt. In de regel gaat het erom dat je kiest voor minimalistisch design. Wat dat is? Als je snel verder leest kom je erachter hoe het in elkaar zit. Laat je verrassen en kies de beste tips uit om thuis zelf toe te passen. Kijk snel met ons mee!

Een eenvoudige basis

In een zeninterieur gaat het vooral om een eenvoudige basis. Daar begint het bij en daar komt de bijzondere sfeer vandaan. In een zeninterieur zien we veel design met maar weinig franje en opsmuk. Dat komt omdat deze stijl erg geïnspireerd is door het de Japanse bouw-interieurstijl. Deze beïnvloeding is een proces dat al vele jaren aan de gang is. Een bijzonder opvallende verschijning die deze kruisbestuiving symboliseert, is de Boeddha, die duikt werkelijk overal en nergens op. Een beeld dat oorspronkelijk in kloosters en tempels te vinden was, is nu een decoratief object geworden of doet dienst als een pseudo spiritueel artefact waar het gros van de mensen niet van weet wat de daadwerkelijk functie of betekenis ervan is. ‘Het staat gewoon exotisch en interessant’. Daar is overigens niets mis mee, want je mag gerust je eigen draai geven aan de dingen in de wereld. Zeker wanneer we het hebben over design en de inrichting van je woning. De basis voor dit design is vaak de gietvloer. Gietvloeren zijn populair omdat ze makkelijk schoon te houden zijn en onderhoudsvrij.

De eigenschappen van een zeninterieur

In een zeninterieur kunnen we een aantal eigenschappen aantreffen, zoals:

  • Bambo
  • Beton
  • Waterelement
  • Eenvoudige meubels van natuurlijke materialen als hout

Een manier om de woning een rustige look te geven. Dit is erg prettig omdat je zo beter tot rust kunt komen. Eenvoudige vormen stralen een bepaalde rust uit en dat pik je snel op als je in zo’n kamer zit. Ook je gasten zullen zich op hun gemak voelen. Familie en vrienden komen graag nog eens langs.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden