Hoe maak ik een sterk verouderde woning weer modern?

Geplaatst op

Wanneer je een oude woning op de kop tikt, dan is het niet altijd het geval dat deze ingericht is naar de moderne wooneisen, zoals we die tegenwoordig stellen. In het geval van een boerderij kan het zelf zo zijn, dat het interieur bijzonder oud is. Naast de boerderij zou je ook vaak nog bijvoorbeeld stallen en schuren kunnen vinden die hun taken ten behoeve van de landbouw neergelegd hebben en nu wachten op een ander doel. In deze blog geven we je tips om je droomhuis in je oude boerderij te realiseren. 

Slopen met beleid

Het is erg belangrijk om een woning zoveel mogelijk te strippen. Alles wat oud is en niet meer gerenoveerd kan worden of gewoonweg lelijk is, moet bij voorkeur weggeslagen worden met de slopershamer. Dit moet natuurlijk wel op een ordentelijke wijze gebeuren. Jawel, slopen doe je ook met beleid. We raden je aan om hiervoor een sloopbedrijf te laten komen. Bij dit laatste gaat het dan natuurlijk met name over de grote zaken die je niet zelf zou kunnen doen. Wanneer je bijvoorbeeld een houten schuur niet meer wilt, dan kun je daar natuurlijk zelf mee aan de slag gaan, maar een sloopbedrijf kan veel gemakkelijker alle sloopmaterialen afvoeren en het werk daadwerkelijk voor je doen. Veel vlotter op die manier. 

Bewaar wat authentiek is 

Wanneer je een interieur van een boerderij onder handen gaat nemen, is het erg belangrijk om te kijken wat er nog mooi en authentiek is aan het interieur. Het zou jammer zijn om kostbare historische zaken te vernietigen. Die krijg je niet zomaar weer terug. Daarnaast kan het wel zo zijn, dat er in de loop van de jaren verschillende renovaties gedaan zijn en dat de designkunsten van de afgelopen decennia een net ietwat te prominente plek innemen binnen het interieur. Deze zijn doorgaans lelijker dan de authentieke binnenhuisarchitectuur van de oorspronkelijke boerderij. Tenminste, zo kijken wie er nu tegenaan, omdat authentiek in is. Maar anderzijdse is het wel ook wel echt zo dat er in de loop van de decennia spuuglelijke trends op designgebied geweest zijn. Dat mag dus allemaal weg. 

Vervang zo weinig mogelijk authentiek design, maar waar het nodig is, kun je wel met de minimalistische stijlen van nu heel mooi een match vinden met de oude architectuur van een boerderij. Je ziet daar in de woonbladen zeer veel voorbeelden van en ze zijn over het algemeen bijzonder geslaagd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden