Hoe kies ik mijn matras?

Geplaatst op

Een nieuw matras kopen is niet makkelijk. Als een matras goed  is voor de ene persoon betekent dit niet dat dit ook zo is voor de ander. Dus daarom is het goed om te weten wat je zelf fijn vindt. Wil je een warm of koud bed, wil je een dik of dun matras, moet het matras zacht of hard zijn?

Waar moet je op letten?

Om ervoor te zorgen dat je het beste bed uitkiest voor jezelf, moet je er voor zorgen dat je op een aantal belangrijke punten let:

  • Je lengte: voor het uitkiezen van een nieuw matras is het belangrijk dat het matras 20 of 30 centimeter langer is dan jij zelf. Dit zorgt voor voldoende ruimte voor jouw kussen.
  • Je slaappositie: slaap je op jouw rug, zij of op je buik. Dit heeft ook invloed op jouw keuze van het matras. Dit komt omdat je genoeg ondersteuning voor jouw slaappositie moet hebben vanuit het bed.
  • Hard of zacht matras?: Wat voor matras je nodig hebt hangt af van je lichaamsbouw. Heb je een gemiddelde lengte of lichaamsgewicht, dan is een medium comfort bed voor jou geschikt. Ben je wat langer of lichter dan is een zacht bed misschien wat voor jou. Ben je wat kleiner of zwaarder, dan is een hard matras meer voor jou.
  • Ventilatie: Als je een matras uitkiest moet je er op lettend dat deze goed ventileert. Dit heb je nodig omdat je per nacht ongeveer 300 milliliter verliest.

Waar je dus op kunt letten is de lengte, jouw slaappositie, hard of zacht en ventilatie. Deze tips kunnen je helpen om wat makkelijker een matras uit te kiezen. Wat je vooral moet doen is veel matrassen uitproberen in de winkels. Het is uiteindelijk toch wat je zelf fijn vindt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden