Hoe geef ik mijn boerderij zijn authentieke uiterlijk terug?

Geplaatst op

De droom van veel mensen is het bezitten van een boerderij. Het landelijke leven trekt hen, alsof ze er iets in zoeken wat ze lang geleden in de stad zijn kwijtgeraakt. Er zijn natuurlijk ook tal van praktische redenen te verzinnen waarom mensen op het platteland willen wonen, bijvoorbeeld omdat er meer ruimte en rust is en de tuin ook vaak veel groter is. De huizen ook, trouwens. Dit en nog meer motivaties spelen een rol bij het aankopen van een boerderij. Deze woningen hebben meestal door de jaren heen de nodige renovaties meegemaakt en dat heeft het interieur en het exterieur niet altijd goed gedaan. Weer andere boerderijen hebben gewoon een onderhoudsbeurt nodig, bijvoorbeeld aan het dak. Op dit moment springen wij in met onze vraag: hoe geef ik mijn boerderij zijn authentieke uiterlijk terug? Deze gaan we voor je beantwoorden. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips. 

Ga voor een rietdak

De meest authentieke look voor een boerderij is zonder twijfel het dak gemaakt van riet. Dit is het eerste type dak dat ooit gebruikt werd voor boerderijen die vergelijkbaar zijn met de soort die we nu classificeren als boerderij. Door de eeuwen heen was het rieten dak kenmerkt voor woningen en herbergen op het platteland en dicht bij de stad. De vraag is natuurlijk, is het nog steeds mogelijk om een rieten dak op je boerderij te laten zetten? Het antwoord is een welluidend ja! Bel gewoon de rietdekker, deze expert kan je adviseren over de authentieke looks van de boerderij. 

Voordelen van een rieten dak? 

Er zijn een aantal voordelen verbonden met een rieten dak. We nemen ze even met je door: 

  • Goed warmte isolerend, fijn voor zowel de zomer als in de winter
  • Het is een zeer milieuvriendelijk dak, omdat het een natuurproduct is
  • Oude rieten daken kunnen gerecycled worden, waardoor niets verloren gaat. 
  • Het dak is brandveilig te maken met een speciale coating 
  • Natuurlijk ziet een dak van riet er mooi Oudhollands uit

Als dat geen overtuigende voordelen zijn! Veel plezier met het authentiek maken van je boerderij of plattelandshuis. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden