Het dak verduurzamen

Geplaatst op

Als bevolking worden we steeds bewuster van hoe onze ecologische voetafdruk en hoe onze manier van leven eigenlijk zeer schadelijk is voor de planeet. Belangrijk dus om te verduurzamen, vooral in de bouw. We gebruiken steeds beter duurzame materialen en proberen onze stikstofuitstoot te minimaliseren. Het dak is een belangrijke factor om te verduurzamen, daarom geven we in deze blog tips en toelichting hoe jij het dak kunt aanpakken.

Houten dak

Omdat steeds meer mensen zich bewust worden van het verduurzamen van de woningbouw, worden er steeds meer huizen speciaal ontworpen en gebouwd om zo duurzaam mogelijk te zijn. Er wordt daarom steeds meer gebruik gemaakt van complete houten daken die zich doortrekken tot aan de grond. Deze combinatie van een houten dak en gevel ziet er zeer modern, strak, maar ook knus uit. Logisch dus dat steeds meer mensen voor een houten dak kiezen. Het hout wordt dusdanig bewerkt dat het goed tegen de elementen kan. In combinatie met de dak fundering is het de bedoeling dat het binnenklimaat zo goed mogelijk gereguleerd kan worden en dat het hele huis dus goed geïsoleerd kan zijn. Dit zorgt er voor dat je minder hoeft te stoken, waardoor je dus minder uitstoot. 

Dak renoveren

Vaak zijn we er niet bewust van hoe schadelijk ons dak eigenlijk is, maar als je de negatieve aspecten van een oud dak op gaat tellen is er veel ruimte voor verbetering. We denken niet zoveel aan het dak, het gaat ons de pet te boven (letterlijk). Boven ons hoofd zien we niet wat de status van het oude dak is en weten we dus niet welk materiaal is gebruikt en of er veel last is van schade en slijtage. Bij dakrenovatie Zeist zorgen ze voor een complete inspectie en renoveren ze het dak met duurzame materialen zodat je hier de aankomende jaren geen zorgen meer over hoeft te maken. 

Wit en groen

Wit en groen zijn de dakkleuren van de toekomst. Uit onderzoek blijkt dat het duurder is om het huis te verkoelen dan om het te verwarmen. Met een wit dak absorbeer je minder zon waardoor je dus sneller een koel huis hebt. In de winter is het koud en is dit dus minder gunstig, maar daarom is het ook zo belangrijk om het huis goed te isoleren. Dan hoef je minder te stoken, zijn je kosten lager en ben je een minder groot probleem voor de planeet. Je kunt ook kiezen voor groene daken: dan hebben we over planten op het dak. Een groendak ziet er zeer kleurrijk uit, maar zorgt ook voor een betere luchtkwaliteit en meer zuurstof in de lucht. Een groendak aanleggen hoeft niet duur te zijn omdat je alleen wat gras of mos hoeft te planten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden