Frameless inbouwspots

Geplaatst op

Wil je meer verlichting in je woning? Of wil je een nieuwe basisverlichting? Heb je dan al aan frameless inbouwspots gedacht? In deze blog hebben we het over de spots en hoe je deze moet plaatsen.

Geen rand

Wanneer je over de nieuwste trend op het gebied van inbouwspots praat, dan heb je het zeker over de frameless inbouwspots. Bij het gebruik van zo’n spotje zul je zien dat hij door het superstrakke design, een geheel vormt met het plafond. Hierdoor is dit lampje steeds populairder geworden. Toen dit soort lampen voor het eerst op de markt kwam, zag je dat deze alleen werden gebruikt voor dure interieurs. Doordat het assortiment van de inbouwspots zo is veranderd, zie je dat ze steeds vaker worden gebruikt.

Basisverlichting

Je kan de spotjes ook als basisverlichting gebruiken. Doordat je van te voren al kan bepalen waar je een spotje wilt, is het maken van een basisverlichting heel gemakkelijk. Met de inbouwspots heb je niet alleen een mooie, maar ook goede verlichting. De lampen zijn te verkrijgen in alle verschillende soorten en maten.

Luxe uitstraling

Doordat de inbouwspots zo’n goed geheel vormen met het plafond, geeft dit de kamer een luxere uitstraling.

Hoe installeer je de spots?

Het plaatsen van een frameless inbouwspot vergt wel wat meer werk dan het plaatsen van een normale inbouwspot. Zo moet je met een aantal dingen rekening houden. Er moet bijvoorbeeld gestuukt worden. Het is handiger om de spots te plaatsen voordat dit gedaan is, na het stuken kost het extra werk. Hoe plaats je de spots? Maak een opening in het plafond waar het spotje komt. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je de frame er in plaatsen, deze schroef je vast. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat het frame gelijk is aan het plafond, dit kan je gemakkelijk afstellen door middel van de afstelschroeven. Nu de onderkant van het frame gelijk is aan het plafond kan je het kastje waar de spot in komt, vastmaken aan het frame. Vervolgens kan je de verlichting er in plaatsen en voilà, nu heb je prachtige verlichting.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden