Een studio thuis inrichten is makkelijk zo!

Geplaatst op

Veel mensen zijn enthousiast bezig met de inrichting van hun thuisstudio. En dit allemaal om hun muziek op een goede manier vast te kunnen leggen. Dit is allemaal mogelijk met een aantal slimme tips. We geven je een aantal voorbeelden hoe de ervaringsdeskundigen het allemaal voor elkaar weten te krijgen. Lees snel verder en doe er je voordeel mee.

Muurisolatie

Een van de meest basic dingen die je kunt doen, is het maken van een gedegen muurisolatie. In sommige huizen laat dit nog wel eens te wensen over. Je zult zien dat je woning warmer is en minder gevoelig voor geluidslekkages. De buren zullen er blij mee zijn, want zo hoeven ze niet mee te genieten van je muzikale expedities.

Cabine

In een opnamecabine zul je gemakkelijk een goede opname kunnen maken. Het meest voordelig is een soort tentconstructie te maken die de eventuele echo in je kamer en geluiden van buiten tempert. Een volledig dichte constructie is een ander verhaal. Deze is eigenlijk alleen zelf te maken wanneer je ook echt weet wat je doet. Je moet er een zekere handigheid voor hebben. Natuurlijk kun je dit ook uitbesteden. Wanneer je een kant en klare cabine zou kopen, die je als een puzzel thuis met twee man in elkaar kan zetten, dan moet je rekenen op een aanschaf bedrag van zo´n 3000 a 6000 euro. Een flinke prijs voor een volledig geluidsdichte cabine.              

Het is wel belangrijk dat je het model uitprobeert in een showroom, want er bestaan cabines die het geluid wel behoorlijk reduceren, maar het toch gedeeltelijk doorlaten. Dus als je dan met een versterker op vol vermogen staat te blazen, dan is het misschien toch niet iets voor jou, zo´n cabine. Er bestaan echter ook speciale amp cabines, die kosten rond de 550 euro en bieden dus plaats aan je versterker. Zo kun je bijvoorbeeld je versterkergeluid opnemen in tracks. Zo´n analoge sound wordt door sommigen geprefereerd boven digitale mogelijkheden.

Goede sfeer

Wat eigenlijk nog het allerbelangrijkst is, is een goede sfeer. Op deze manier zul je op een ontspannen manier kunnen spelen. Dat is de manier om muziek uit te werken. Als je op je gemakt voelt, kom je ook veel sneller in je creatieve flow. En dat is weer goed om je tijd efficiënt te besteden, omdat niet iedereen zeeën van tijd heeft om muziek te maken. Having fun is een manier om je muzikale ideeën naar buiten te brengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden