Een nieuwe look voor je interieur, wat is de trend?

Geplaatst op

Er zijn tal van nieuwe leuke dingen die je kunt doen om je interieur een trendy look te geven. Soms komen ze uit een kleine en vooral ook onverwachte hoek. Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen een massaproductie interieur hebben, vol met spullen van de meubelboulevard, terwijl er zoveel unieke dingen in de wereld te vinden zijn waarmee er een persoonlijk interieur gecreëerd kan worden. Het is geen rocket science om zo’n interieur te maken, maar je moet er wel even wat tijd in investeren. Misschien ontbreekt het de mensen het daar wel aan? En dat is zonde. Daarom willen we je in deze blog een aantal tips geven, waardoor je efficiënter aan de slag kan met je unieke ontwerp voor je interieur. Lees snel verder en doe de nodige inspiratie op.

Maak een inspiratiebord

Om een indruk te krijgen van wat je nu eigenlijk allemaal leuk vindt, is het geen slecht idee om een inspiratiebord te maken. Wat is dat? Dat is een bord waar je allerlei knipsels, frutsel en andere dingen op kunt plakken. Dit zijn zaken die je bijvoorbeeld in een magazine of krant tegenkomt. Ook foto’s en inspirerende citaten passen goed op een inspiratiebord. Met dit bord kun je een grove uiteenzetting maken van alle ideeën die je hebt. Dan krijg je een goed overzicht en weer nieuwe inzichten, bijvoorbeeld over welk kleurenpalet je kunt kiezen. Een goede verf waarmee je je interieur helemaal top kunt maken is sikkens verf. Deze verf dekt echt goed en de kleuren zijn prachtig! Wanneer je inspiratiebord af is, kun je lekker gaan shoppen. Misschien heb je al wel een aantal meubels gezien, misschien alleen nog in een magazine of op Pinterest of Instagram. Kijk lekker rond, check de deals en andere kortingen.

Laat een interieurexpert je helpen

Om de resultaten extra goed te laten zijn, kun je besluiten om je te laten adviseren door een interieurexpert of -architect. Zo gaan de werkzaamheden wellicht een stuk sneller. Natuurlijk kun je ook advies inwinnen en daarna zelf aan de slag gaan. Op die manier is het wel iets meer van jezelf, je kun dan ook echt meer genieten van de eindresultaten, zeker als je een aantal design problemen opgelost hebt en een stukje wijzer geworden bent.

Wat zijn trends?

Het is goed om te weten wat de trends zijn van 2020, om zo een modern interieur in te kunnen richten. Maar we raden je wel aan om ook voor wat meer tijdloze zaken te gaan. Zodat je niet over 3 jaar al weer een ander interieur moet inrichten omdat het uit de tijd is. Combineer daarom dingen van nu, met objecten van vroeger en zorg dat je ook een aantal minimalistische dingen in huis hebt staan, want die gaan door hun essentialistische look eigenlijk niet verouderen. Het goede nieuws is dat de woonstijlen van nu erg minimalistisch zijn:

  • Scandinavisch design
  • Industrieel design
  • Zen-look
  • Eclectische look

Dus in zeker zin kun je gerust objecten en design kiezen uit deze tijd (lees: Ikea) omdat ze iets tijdsloos hebben, maar combineer het dan met unieke designobjecten, dan heb je een schitterende collectie waar je niet snel genoeg van krijgt. Als je heel veel verschillende stijlen door elkaar gebruikt, zodat er een soort artistiek geheel ontstaat, dan spreken we over een eclectische stijl. Je beperkt je hierbij niet tot een stijl, maar put uit meerdere. Dan gaat het er mee om, past het allemaal bij elkaar op een of andere artistieke wijze.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden