Een mooie eetkamer met houtaccenten

Geplaatst op

Ben jij ook zo gek op houten meubelen als ons? In deze blog beschrijven we hoe je houten meubels kunt implementeren in de eetkamer. 

Houten tafel

Eettafels van hout zijn fantastisch om de eetkamer een natuurlijke look te geven. Eettafels van hout zijn zeer veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een moderne eettafel; strakke lijnen, rechte hoeken en keurig afgerond. Of gaan voor een wat minder strakke maar toch moderne eettafel. Vervolgens kun je een houten eettafel ook zo natuurlijk mogelijk laten, door een groot doormidden gezaagd stuk hout als blad te gebruiken. Deze tafels zien er prachtig uit en geven echt ontzettend veel sfeer aan de kamer maar hebben als groot nadeel dat ze vaak een beetje onhandig zijn. Door de natuurlijke vormen kun je namelijk niet helemaal recht tegen de tafel aanzitten.
Een mooie combinatie van modern, natuurlijk en ook nog eens praktisch, vinden we de industriële houten eettafels. Deze maken gebruik van een wat ruiger, maar wel recht, houten blad dat op zwarte stalen poten leunt. Door te kiezen voor X-poten, maak je tafel nog eens een stuk speelser. 

Eetkamerstoelen

Het volgende punt op de agenda zijn de eetkamerstoelen. Er zijn ontzettend veel verschillende stoelen. Allemaal met een aparte kleur, stijl, textuur en materiaal. Je kunt daarom het beste eetkamerstoelen kopen die goed matchen met je tafel. Omdat we focussen op een houten tafel, is het verstandig om ook houten stoelen te gebruiken. Of, eetkamerstoelen met houten accenten. Omdat hout erg natuurlijk oogt, raden we het af om hele strakke of zakelijke eetstoelen te gebruiken.

Kies een stijl 

We raden aan om een stijl te kiezen voor heel de eetkamer. Je kunt hout in veel verschillende tinten en kleuren lakken of verven, dus je kunt dit goed combineren met het geheel van de eetkamer. In principe werkt hout altijd goed met natuurlijke tinten. Je zou dus bijvoorbeeld voor de eetkamer een groene stijl kunnen kiezen. Verf de muren een natuurlijke groen en accentueer met zwart of zelfs rood. Hout heeft ontzettend veel mogelijkheden, experimenteer en leer! Zo kom je erachter wat het beste bij jouw eetkamer past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden