Een houten frame met rolluik – inspiratie

Geplaatst op

Deurframes zijn veelal van hout gemaakt; ze zijn kostenefficiënt, sterk en makkelijk te verkrijgen. Overal wordt het gebruikt, van huizen tot winkels. Om buitenstaanders buiten bijvoorbeeld je winkel te houden is het belangrijk om de winkel goed af te sluiten. Rolluiken zijn top om buitenstaanders buiten te houden. In deze blog praten we over verschillende soorten rolluiken die op een houten frame gemonteerd kunnen worden. Voor voorbeelden van de rolluiken die we bespreken kun je kijken op: rolluikenfabriek.nl.

Wat zijn rolluiken?

Rolluiken zijn dé oplossing voor afsluiting, inbraakbeveiliging, brandrisico’s en vandalisme. Ze worden van flexibel metaal gemaakt zodat ze soepel naar beneden kunnen gerold of dichtgeschoven kunnen worden, terwijl ze inbrekers weren. Welke soorten zijn er?

Woning rolluiken

Voor woningen wordt er minder focus gelegd op inbraakbeveiliging dan bij winkels. Ja de rolluiken zijn sterk genoeg om criminelen buiten te houden, maar ze zijn een stuk zachter dan industriële rolluiken of rolhekken. Denk hierbij aan garage roldeuren en rolluiken voor de ramen. 

Transparante rolluiken

Wil jij je ruimte ondoordringbaar maken voor buitenstaanders maar wel het zicht behouden? Dan zijn transparante rolluiken echt top. Ze beschermen je eigendom terwijl ze gewoon transparant zijn. Je kunt dus lekker naar buiten (of binnen) kijken. Ze zijn ook een stuk vriendelijker dan de grijze, metalen rolluiken. Ook wordt hier veel minder makkelijk graffiti op gespoten.

Brandwerende rolluiken

Brandwerende rolluiken worden op een specifieke manier gemaakt zodat het een blokkade biedt tegen brand. Deze rolluiken kunnen op houten frames maar dat is natuurlijk niet handig met brand. 

Rolhekken

Rolhekken plaatsen we ook onder rolluiken. Dit zijn de ketting hekken die vaak voor winkels worden gebruikt. Door de kettingstructuur zijn ze supersterk en een stuk minder lelijk dan een grijs groot vlak van een gewoon rolluik.

Schaar- en schuifhekken

Schaar- en schuifhekken kunnen ook ontzettend goed op een houten frame geplaatst worden.
Deze hekken zijn nog sterker dan rolhekken en bieden als het ware een dubbele beveiliging.
Dit is toch wel een van de betere rolluiken om buitenstaanders daadwerkelijk buiten te houden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden