Ecologisch wonen met een waterontharder

Geplaatst op

Tegenwoordig willen we allemaal ecologische wonen. Je wilt geld besparen aan het einde van de maand, want de rekeningen kunnen best hoog oplopen. Er zijn veel dingen die energie verspillen, dan betaal je meer dan nodig is. In deze blog willen we je iets vertellen waarmee in je voordeel kunt doen, waar niet iedereen aan denkt. Hartstikke leuk om te weten dat je ook geld kunt verdienen door niets te doen. We gaan je vertellen wat een waterontharder voor je kan doen. Lees snel verder en ontdek de voordelen. Meer hierover weten? Kijk op www.wateronthardervergelijker.com.

Energiebesparing: ecowonen

Apparaten waar kalkaanslag in zitten vreten veel meer energie dan in apparaten waarbij dit niet zo is. Kalkaanslag ontstaat doordat water ergens doorheen loopt en de kalk blijft achter. Een waterontharder zorgt ervoor dat de kalk opgelost blijft in het water. Zo ontstaat er dus geen kalkaanslag. Apparaten bij je aan kunt denken zijn: de wasmachine, koffiezetapparaat en vaatwasser. Prijzige apparaten die je niet elk jaar wilt aanschaffen en die veel energie gebruiken, ook wanneer ze 100% werken zonder kalkaanslag. Dus een waterontharder is hier geen overbodige luxe. Het is dus beter om te besparen en zo ecologisch te wonen. 

Vervanging kapotte apparaten 

Wanneer je geen waterontharder in je meterkast hebt geïnstalleerd op de hoofdwaterleiding, dan kun je er de klok op gelijk zetten dat dure apparaten waar water doorheen loopt, veel sneller stuk gaan. Dit gaat natuurlijk geld kosten en het is zonde dat het dan zo snel alweer tijd is om ze te vervangen. Je kunt namelijk veel langer doen met apparaten door een waterontharder. Het is natuurlijk helemaal niet goed voor het milieu om snel weer apparaten te moeten kopen, die dingen worden immers geproduceerd en daar komt veel CO2 bij vrij (en nog meer schadelijke stoffen). 

Blijf ons volgen, dan geven we je tips waarmee je ecologischer kunt wonen en daarbij je knip kunt spekken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden