De voordelen van houtlook tegels

Geplaatst op

Houtlook tegels zijn tegels die eruit zien als parket. Echter is dit een combinatie van keramiek of porselein met de typische houten look en feel. Doordat ze gemaakt zijn van die materialen, brengen ze ook de voordelen van die materialen met zich mee. Hierdoor zijn ze duurzamer, waterbestendig et cetera. In deze blog vertellen we jullie er meer over.

Duurzamer

Het eerste voordeel van houtlook tegels is dat ze vooral duurzamer zijn dan echt hout. Een houten vloer krijgt het tijdens zijn levensduur heel erg te lijden onder schuivende meubels en stappende schoenen. Tegels zijn hier minder gevoelig voor. Vloeren die veel verkeer verwerken, hebben best baat aan wat stevigheid. Door die stevigheid blijven ze langer in goede staat.

Waterbestendig

De meeste mensen willen graag dat hun badkamer een warme sfeer afgeeft. Helaas kan dit lastig omdat hout niet waterbestendig is. Dit komt puur omdat water en hout niet goed samen gaan. Houtlook tegels kunnen hier dan een oplossing bieden. Ze geven namelijk de uitstraling van hout en hebben de vochtbestendigheid van tegels.

Onderhoud

Houten vloeren vragen veel werk. Dit geldt voor zowel de installatie als het onderhoud. Je moet ze regelmatig schaven, schuren, vernissen en/of opnieuw kleuren. Grondig schoonmaken is dan ook vrij complex met een houten vloer. Wanneer je kiest voor houtlook tegels heb je al deze problemen niet meer. Je kan ze altijd schoonmaken. Bovendien hoef je je ook niet zorgen te maken over eventuele termieten.

Veel mogelijkheden

Houtlook tegels worden aangeboden in heel veel verschillende kleuren en texturen. De mogelijkheden zijn zowat eindeloos. Zo zit er altijd wat tussen wat voldoet aan jouw eisen. Heb je liever een lichte houtkleur of juist een donkere? Het kan allemaal geregeld worden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden