De voordelen van een waterontharder

Geplaatst op

Kalkaanslag is nooit een pretje en het kan lastig zijn je waterleidingen of apparaten te ontkalken. Daarom raden we aan om een waterontharder te gebruiken. Kalkwater is water dat vol zit met ‘harde’ mineralen zoals calcium en magnesium. Hoe hoger het calcium- en magnesiumgehalte, hoe harder je water is en hoe meer je het merkt. In deze blog vertellen we wat de voordelen zijn van een waterontharder.

Gezondere huid

Door je te wassen met kalkwater kun je je huid irriteren en uitdrogen. Als je altijd hard water hebt gebruikt, merk je het misschien niet meer en ben je eraan gewend geraakt dat je huid droog aanvoelt na het douchen. Wanneer je je wast met ‘zacht’ water zal je aangenaam verrast worden. Doordat de harde mineralen uit het water zijn zal je huid direct zachter en minder geïrriteerd zijn.

Verwijdert ongewenste smaken uit drinkwater

Iedereen heeft een andere smaak, maar de chemische smaak die uit kalkwater kan komen is voor velen niet ideaal. Een waterontharder helpt bij het verwijderen van de ongewenste smaken, door de mineralen te verwijderen. In plaats daarvan draai je de kraan open en kun je op elk moment vers, professioneel gefilterd water drinken.

Beter voor leidingen en apparaten

Kalkvrij water is overal zachter, zo ook voor je leidingen en apparaten. Ze zal de kalkaanslag die hard water achter kan laten niet hoeven meemaken wat problemen voorkomt. Ook helpt een waterontharder bij het schoonmaken. Dit doordat kalkvrij water gunstiger reageert met zeep en daarom meer bacteriën doodt.

Bespaart geld

Alsof alle gezondheidsvoordelen nog niet genoeg waren, kan een waterontharder je uiteindelijk geld besparen. Calcium is geen warmtegeleider, dus kalkaanslag die ontstaat in warm water zorgt ervoor dat het meer energie kost om warm water te produceren. Dus wacht niet en schaf jouw waterontharder aan voor gezonder en goedkoper water.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden