De top 5 meest verkochte seculiere boeken

Geplaatst op

Al duizenden jaren schrijven mensen boeken. We schrijven al heel lang boeken maar vanaf de 19e eeuw begonnen we ze ook massaal te lezen. Halverwege de 15e is wanneer boeken afgedrukt en verkocht konden worden, maar toen was het lezen nog niet echt opgekomen. In deze blog gaan we het hebben over de top 5 meest verkochte boeken.

5. Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Op nummer vijf van de meest verkochte boeken staat de eerste van zijn reeks: Harry potter and the Philosopher’s Stone, geschreven door J.K. Rowling. In dit boek wordt Harry Potter, zijn vrienden Ron en Hermione, professor Dumbledore en niet te vergeten, Hogwarts en Lord Voldemort geïntroduceerd. Dit boek is vertaald in 80 talen en is in totaal 120 miljoen keer verkocht.

4. De kleine prins

Op de vierde plek staan ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupery. Wat uniek aan dit boek is, is dat hij zowel kinderen als volwassenen als fans heeft. Wat de kleine prins doet in het verhaal is steeds vragen stellen over het heelal en de mysteries van het universum. Dit boek is vertaald in 300 talen en dialecten. Er worden tegenwoordig nog steeds 1-2 miljoen van deze exemplaren verkocht per jaar, en cumulatief heeft het boek 140 miljoen kopieën verkocht.

3. Lord of the Rings

The Lord of the Rings geschreven door J.R.R. Tolkien staat op nummer 3. Het verhaal gaat over een epische middeleeuwse zoektocht van de hoofdpersoon Frodo. Dit boek is ook heel bekend van de verfilming. Dit boek is in totaal 150 miljoen keer verkocht.

2. A Tale of Two Cities

De roman ‘A Tale of Two Cities’ neemt de tweede plek als het gaat om de meest verkochte boeken. Dit boek is geschreven door Charles Dickens en gaat over Londen en Parijs voor de Franse revolutie (1789-1799). Het gaat om de Franse sociale onrechtvaardigheid die er heerste voor de revolutie. Dit boek is in totaal 200 miljoen keer verkocht.

1. Don Quixote

En het boek dat de prijs meeneemt voor het meest verkochte boek is ‘Don Quixote’ geschreven door Miguel de Cervantes. Dit boek is voor het eerst gepubliceerd in 1612 en is sinds toen 500 miljoen keer verkocht. Het verhaal volgt Alonso Quijano die bewijst dat hoffelijkheid, dapperheid, onbaatzuchtigheid, zachtaardigheid, mededogen en rechtvaardigheid eeuwige waarden zijn, mensen vullen er altijd voor zullen blijven strijden.

Must-haves

Wij zien deze bovenstaande boeken echt als must-haves, omdat het zulke horizon verbredende boeken zijn die gaan over universele thema’s als liefde, dood, leven, vrede en oorlog. Sommige werken nemen je mee in een denkwijze van vroeger en anderen zullen je meenemen in een fantasie. Om deze boeken netjes op te slaan adviseren bij een boekenkast op maat

Gerelateerde berichten

Waarom een slaapbank?

Wil je een kleine ruimtes zoals een studentenwoning goed benutten of heb je vaak logees? Dan kan een slaapbank een perfecte oplossing zijn. In deze...

Lees meer

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden