De mooiste vloeren voor in de woonkamer

Geplaatst op

De vloer is een belangrijk aspect van je woonkamer, het kan de kamer maken of breken. Daarom is het goed om onderzoek te doen naar welke vloeren jij het mooiste vindt. We gaan het hebben over de populairste en mooiste vloeren voor in de woonkamer.

Houten vloer

Er is recent onderzoek gedaan naar welke vloer het populairst is voor de woonkamer. In dit onderzoek zijn 250.000 woonkamers geanalyseerd. En wat bleek? Een houtvloer is de duidelijke favoriet. Van de geanalyseerde woonkamervloeren waren er namelijk 72% van hout gemaakt. Dat komt omdat een houten vloer een hele klassieke look geeft. Deze is daarnaast ook nog eens tijdloos en elegant. Je kunt ook heel veel doen met een houtvloer, dat komt omdat er zoveel soorten hout zijn. Elk houtsoort heeft zo zijn eigen eigenschappen. Een houten vloer past ook bij heel veel interieurs, omdat hij zo klassiek is.

Tapijt

Tapijt is naast hout de populairste vloer soort voor in de woonkamer. Zeker in kleinere, knusse woonkamers is tapijt als vloer te vinden. Deze vloerbedekking geeft een heel huiselijk gevoel en komt net als hout in verschillende soorten en maten. Het enige nadeel aan tapijt is dat als het vies wordt, je het moeilijk weer schoon krijgt. Tapijt en kleine kinderen gaan daarom niet echt goed samen.

Gietvloer

Gietvloeren komen ook nog vaak voor in de woonkamer. De gietvloer stijgt in populariteit over de laatste jaren. Dat komt ook door de opkomst van het minimalistische interieur, deze begint steeds populairder te worden. Een gietvloer woonkamer ziet er heel strak en netjes uit. Ook is zo’n vloer hygiënisch en slijt nauwelijks.

Een betonvloer

Een betonvloer is ook erg populair aan het worden. Net als met een gietvloer heeft dit ook te maken met de opkomst van een type interieur. Een betonvloer wordt namelijk vaak toegepast bij een industrieel interieur, wat erg opkomend is. De betonvloer staat bekend om zijn functionaliteit en duurzaamheid. Een nadeel aan een betonnen vloer is dat hij heel erg hard is, dus als je kleine kinderen hebt is deze vloer af te raden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden