De beste tips voor het inrichten van je werkplek

Geplaatst op

Jouw werkplek is jouw persoonlijke comfortzone op kantoor. Mocht dit nog niet zo zijn dan is het tijd om met onze tips jouw werkplek opnieuw in te richten. Het is namelijk de plek waar je grotendeel van de week doorbrengt. Dan is het natuurlijk extra fijn als je hier comfortabel aan de slag kan gaan met je werkzaamheden. Een beter ingerichte werkplek maakt het werken ook een stuk leuker. We zetten daarom de beste tips op een rij.

Jouw werkplek

Een persoonlijk ingerichte werkplek op kantoor maakt het werken een stuk leuker. Zorg er wel voor dat je niet je werkplek overspoelt met persoonlijke spullen. Een goed opgeruimd bureau is de basis van je werkplek, daarnaast is het niet de bedoeling dat je jouw collega in de weg zit. Naast je werkplek zul je ook rekening moeten houden met je collega’s. Het is aan te raden om een eventuele gezamenlijke werkruimte goed op elkaar af te stellen. Zoals het ophangen van decoratie aan de muur.

Decoratiekeuzes

De interieurkeuzes zijn belangrijk voor jouw eigen workflow. Het is daarom verstandig om hier goed over na te denken. Laat bijvoorbeeld je werk afspiegelen op de muren als decoratie. Doe je veel reclamewerk? Verwerk de huidige reclamecampagnes in je decoraties. Of ben je een grafische designer? Verwerk dan de leukste designstijlen in je werkruimte. De decoratie heeft zowel een psychologische impact op jezelf als van klanten die je probeert te werven.

Muziek luisteren

Niet op elke werkplek is muziek toegestaan, maar het heeft zeker een positieve invloed op je werkprestaties. Of luister naar je favoriete podcast terwijl je werkt. Spreek met je collega’s bijvoorbeeld af om gezamenlijk muziek te luisteren op de vrijdagmiddag. Vaak verschillen de smaken, in dit geval is het aan te raden om enkele uren op een dag met een koptelefoon te werken.

Installeren van een systeemplafond

Naast de gebruikelijke decoraties is het aan te raden om gebruik te maken van een systeemplafond. Een systeemplafond is een verlaagd plafond die voor meerdere functies gebruikt kan worden. Zo kun je de akoestiek verbeteren en je werkplek isoleren. Daarnaast is het een plek waar de infrastructuur van alle elektrische kabels in geordend kan worden. Zo kunnen draden van computers en andere systemen eenvoudig via het plafond weggewerkt worden en hoeft dit op de vloer te liggen. Een goed geordende en schone werkplek brengt rust en is de basis van de beste werkprestaties.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden