De 3 belangrijke gevolgen van te veel hout in één ruimte

Geplaatst op

Hout is een mooi en natuurlijk product wat in veel interieur uitstekend tot zijn recht kan komen. Daarom zie je hout ook vaak in nagenoeg alle woningen, kantoorruimte en andere locaties een plekje krijgen. Echter, net zoals met eigenlijk alles waar het woordje “te” voor staat, kan ook te veel hout verschillende onbedoelde effecten hebben op de uitstraling van de ruimte. Maar niet alleen de uitstraling kan een verandering ondervinden als gevolg van te veel houten producten en meubels. In deze blog geven we je 3 gevolgen die kunnen optreden wanneer je er sprake is van te veel hout in je huis, kantoorpand, of andere locatie.

Waterschade

Hoewel dit niet perse geldt voor alle soorten hout en voornamelijk van toepassing is op onbehandeld hout, is waterschade een reëel probleem. Houten producten, meubelen en constructies kunnen nadelige effecten ondervinden wanneer ergens in de ruimte sprake is van lekkage. In dat geval zal het hout kunnen gaan werken en vervormen. In het ergste geval dient hetgeen is aangetast dan compleet te worden vervangen. Dit is een risico wat je met andere materialen minder snel zult lopen.

Geluidsdemping

Hout heeft ook een sterke geluidsabsorberende functie. Dit betekent dat houten vloeren, plafonds en wanden, maar ook meubels, ervoor kunnen zorgen dat een ruimte veel minder galmt. Dat kan misschien de reden zijn waarom je juist zo veel hout in de ruimte wenst. Er zijn echter ook andere manieren om een galmende ruimte op te kunnen lossen zoals bijvoorbeeld een akoestisch plafond te laten aanbrengen. Dit kan bij diverse bedrijven zoals ook bij Acosorb B.V. 

Eentonig interieur

Alhoewel er heel veel verschillende soorten hout zijn die je kunt gebruiken voor je interieur, kan het te veel gebruiken van hout zorgen voor een zekere eentonigheid. Hout is te krijgen in verschillende soorten kleuren en van verschillende soorten bomen, maar toch zal het in de meeste gevallen duidelijk zichtbaar zijn dat het om een houten product gaat. Probeer daarom zoveel mogelijk te variëren met de type materialen die je in je interieur zal gebruiken. In juist deze variatie zullen bepaalde houten producten en meubels meer naar voren kunnen komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden