Creatief met pallets meubels maken

Geplaatst op

Wil je zelf meubels maken en weinig geld kwijt zijn? Dan is het een goed idee om een pallets te gebruiken om er meubels van te maken. Hoe je dat kunt doen gaan we je hier in deze blog uitleggen. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee. Laat je inspireren!

Wat voor soorten meubels kun je allemaal maken?

Er is eigenlijk geen limiet aan het soort meubels dat je kunt maken. We hoeven dus niet te denken in beperkingen, maar juist in termen van wat er wel kan! We nemen hieronder een aantal leuke meubels met je door:

Bed van pallets

Maak je palletbed gemakkelijk met schroeven en bevestigingsmateriaal. Je neemt hiervoor europallets, deze zijn van hout gemaakt. Natuurlijk kun je ook kunststof pallets nemen, dat ligt helemaal aan de sfeer die je in je huis wilt oproepen. Het is maar net waar je wensen liggen.

Van pallet tot bank

De kussens op de pallet maken de look van je bank. Ga je meer voor netjes, dan kies je een strakke leren uitvoering. Maar wanneer je veel van een meer studentikoze uitstraling gaat, dan kies je er een van stof. Een palletbank kan verschillende looks hebben en heeft daardoor veel weg van een kameleon.

Salontafel van pallets

En net als je dacht dat het niet mogelijk was, vertellen we je nu even dat het gewoon wel kan. Wat? Een salontafel maken van pallets. Dat is echt een leuke toevoeging aan je interieur. Op deze manier kun je met de tafel, bank en noem het maar wat voor andere meubels die je van pallets wilt maken, een interieur inrichten dat voordelig te noemen is.

Conclusie

Door de relatief lage prijs van pallets, zo’n 10 euro per stuk (europallets) is het mogelijk om meubels te maken (natuurlijk wel even wat bevestigingsmateriaal kopen) waar je jaren en jaren plezier van hebt. We hopen dat je de uitdaging aan durft te gaan, je die bouwtekeningen van internet download en gewoon lekker aan de slag gaat. Why not?

Gerelateerde berichten

Waarom een slaapbank?

Wil je een kleine ruimtes zoals een studentenwoning goed benutten of heb je vaak logees? Dan kan een slaapbank een perfecte oplossing zijn. In deze...

Lees meer

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden