Alles over een makelaar

Geplaatst op

Weet je al wat een makelaar is? We kennen een makelaar voornamelijk als iemand die huizen verkoopt of verhuurt. In deze blog vertellen we je alles over makelaars. Lees deze blog vooral rustig door.

Wat is een makelaar?

Een makelaar loosdrecht is iemand die bemiddelt bij de verkoop, aankoop of verhuur van een woning, een bedrijfspand of ander vastgoed. Bij koopwoningen kan de makelaar optreden als verkoopmakelaar of aankoopmakelaar. Er zijn ook makelaars die zijn gespecialiseerd in het taxeren van panden, zij worden ook wel taxateurs genoemd. Verder onderscheidt men nog verhuurmakelaar, zij bemiddelen bij het verhuren van een woning.

Wat doet een makelaar?

Makelaars geven advies bij de aanschaf, verkoop, huur of verhuur van onroerend goed. De werkzaamheden die ze doen, hangt af van de rol die ze hebben bij de verkoop. Zo heb je aan- en verkoopmakelaars. Aankoopmakelaars luisteren naar het verlangen van de koper en vervullen de volgende taken: het in kaart brengen van de woonwensen van de koper, het zoeken en selecteren van de juiste woningen, verzorgen van bezichtigingen en onderhandelen met de verkopende partij. Verkoopmakelaars zijn verantwoordelijk voor: het voorzien van de juiste verkoopprijs, bepalen van de verkoopstrategie, het zoeken naar potentiële kopers, ontvangen en rondleiden van geïnteresseerden, voeren van onderhandelingen en het uitwerken van het verkoopcontract.

Keurmerk voor makelaars

Gekwalificeerde maken staan ingeschreven in het gisteren van de SCVM, dit staat voor Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs. Of de makelaars hebben keurmerk van de NVM, dit staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars.

Hoe wordt je makelaar?

De meest logische opleiding voor iemand die makelaar wil worden, is de hbo-studie Vastgoed en Makelaardij. Enkele onderdelen die tijdens deze studie aan bod komen, zijn: huisvestingsmanagement, vastgoedexploitatie, projectontwikkeling en woning financieren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden