5 tips voor een soepele verhuizing

Geplaatst op

Een verhuizing vergt veel energie, stress en af en toe de nodige ruzies. Toch kan je verhuizing soepel verlopen door de volgende tips te gebruiken. 

Tip 1. Zoek je spullen uit

Een manier om snel te verhuizen is een hele kast leeg te halen en alles in verschillende dozen te gooien. Toch raden we aan dit echt niet te doen. Vaak hebben we veel spullen liggen waar we niets meer mee doen en alleen maar ruimte innemen. Nu toch alles door je handen gaat, kun je het net zo goed meteen uitzoeken en eventueel weggooien of doneren. Dit scheelt je ook veel ruimte in je nieuwe stekkie! 

Tip 2: Begin op tijd met inpakken

Met het uitzoeken en inpakken van je spullen kun je al ‘vroeg’ mee beginnen. Begin bijvoorbeeld eerst met het uitzoeken van je kerstspullen. Deze spullen heb je waarschijnlijk toch niet nodig voordat je gaat verhuizen. We begrijpen dat het inpakken van al je spullen bijvoorbeeld 3 maanden van te voren niet te doen is, maar je kunt altijd beginnen met het uitzoeken van je spullen. Zo hoef je het uiteindelijk alleen nog maar in te pakken in dozen. 

Tip 3: Zet een verhuisbedrijf in

Zet bij een verhuizing een verhuisbedrijf in. Deze professionele verhuizers verhuizen dagelijks spullen en weten precies wat en hoe ze iets moeten doen, om de verhuizing soepel te laten verlopen. Zorg er wel voor dat je zelf je spullen uitzoekt. Uiteraard kunnen de verhuizers niet bepalen of je iets wel of niet wilt houden. 

Tip 4: Pak per kamer

Nog een handige tip is om je spullen per kamer uit te zoeken en in te pakken. Begin dan aan de kamer die je niet of nauwelijks gebruikt. Daarnaast kun je de ingepakte dozen daar ook opslaan. 

Tip 5: Label de doos

Schrijf op elke doos  wat er om zit en naar welke kamer deze doos heen moet in je nieuwe huis. Als je vroeg begonnen bent met inpakken of je pakt op het laatste moment nog veel dozen in, weet je echt niet meer wat waar ligt. Door de dozen te labelen weet je dit wel!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden