5 tips om de kans op inbraak te verkleinen

Geplaatst op

Slachtoffer zijn van een woninginbraak is nooit leuk. In veel gevallen kan je er niet veel aan doen. Zoals een deur dat geforceerd is. Gelukkig kan je via de verzekering een vergoeding krijgen. Maar er zijn ook genoeg situaties waar je met simpele voorzorgsmaatregelen een inbraak kan voorkomen. Maak het inbrekers in ieder geval zo moeilijk mogelijk en verklein de kans op inbraak met onze inbraak preventietips van slotenmaker Zaandam. We hebben 5 tips voor je op een rijtje gezet.

Sleutels en sloten

Laat je de sleutels wel eens in het slot zitten? Stop hiermee! Ook als de deur op het slot zit kan met een sterke magneet de sleutel gedraaid worden, zodat het slot geopend wordt. Draai de deur op slot en berg de sleutels vervolgens op.

Een gemakkelijke sleutelplek

Een extra sleutel buiten de deur is handig wanneer je buitengesloten bent of als de kinderen een sleutel nodig hebben om binnen te komen. Verstop deze niet op een voordehand liggende plek, zoals in de dakgoot of een bloempotje. Dit is de eerste plek waar inbrekers kijken.

Meubels en kliko’s rondom het huis

Laat je de ramen wel eens open of op een kiertje wanneer je weggaat? Let er dan goed op dat je geen meubels of kliko’s rondom je huis hebt staan. Ze worden namelijk eenvoudig gebruikt als opstapje om bij je raam te komen.

Sociaal media berichten

Ga je op vakantie of heb je een leuk dagje uit gepland? Deel dit niet van tevoren op social media. Naast je vrienden en kennissen kijken inbrekers ook doodleuk mee. Je geeft ze een ultiem tijdbestek om toe te slaan. Zorg dus dat je sociaal mediakanalen zijn afgeschermd voor buitenaf of plaats je berichten pas achteraf.

Bewegingssensoren

De beste manier om inbrekers af te schrikken is om de indicatie te geven dat je thuis bent. Dit kan het beste door lichtsensoren in te stellen. Door tot een bepaalde tijd het licht aan te laten lijkt het net of iemand thuis is. Daarnaast kun je bewegingssensoren plaatsen, zo valt het voor iedereen op wanneer er iemand rondom je huis loopt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden