5 redenen om een sauna in de tuin te laten bouwen

Geplaatst op

Een van de mooiste creaties gemaakt van hout zijn sauna’s. In een sauna kan je heerlijk tot rust komen en het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Het is een stukje wellness dat gewoon bij je thuis op maat geplaatst kan worden. Laat daarom een sauna op maat maken en kom volledig tot rust. We leggen je in deze blog uit wat 5 voordelen zijn om regelmatig een sauna te bezoeken.

Versterking van het immuunsysteem

De eerste keer een sauna bezoeken in een lange tijd zal altijd weer wennen zijn. Je moet namelijk weer wennen aan extreme temperaturen. Door regelmatig een sauna te bezoeken zorg je ervoor dat je lichaam steeds sterker wordt in het omgaan met temperatuurwisselingen. Op deze manier blijf en voel je je fitter en ben je ook beter beschermt tegen ziektes zoals de griep.

Virusvrije plek

De hoge temperaturen zorgen er zelfs voor dat de sterkte van een virus afneemt. Heb je bijvoorbeeld last van een griep? Dan kan een verhoogde temperatuur zorgen dat er viruscellen worden gedood. Een bezoek aan de sauna kan dus erg helpen zolang je zelf uiteraard er goed genoeg voor voelt. Een sauna is niet gelijk een virus bestrijdende plek, maar kan zeker helpen!

Stress verlossend

De sauna is een plek om lekker tot rust te komen. Deze moment van rust werkt stress verlossend. Vooral in drukke tijden kan een bezoek aan de sauna wonderen verrichten. Zo zorg je dat je weer relaxed bent en er weer tegenaan kan. Veel mensen beseffen niet wat hun eigen stressgrens is. Je zult na een bezoek aan de sauna merken wat het met je doet! Meer reden om thuis in de tuin een sauna te nemen, zodat je altijd een heerlijk momentje voor jezelf kan pakken.

De bijdrage van wellness

Wellness draagt bij aan het relaxen en ontspannen van het lichaam en geest. Naast de positieve effecten van een bezoek aan de sauna op het lichaam zul je ook merken dat je blijer wordt. Uit onderzoek is gebleken dat je tijdens een bezoek aan de sauna de stof Serotonine aanmaakt. Deze stof stimuleert het hebben van een relaxte en vrolijker gevoel. Ook wel te benoemen als een geluk hormoon. Implementeer dus een stukje wellness bij jou in huis. Ontdek meer over sauna’s door een bezoek te brengen aan de sauna specialisten van Ambiance Wellness.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden