4 tips voor het schoon houden van je huis

Geplaatst op

Het bijhouden van het huishouden is niet de allerleukste taak, maar het hoeft niet al je tijd in beslag te nemen. Je hebt niet altijd tijd voor een grote schoonmaak, maar je zou een aantal dingetjes dagelijks in je routine kunnen verweven. Hier een aantal tips om je huis schoon te krijgen en te houden.

Maak je bed op

Sommige mensen denken dat het opmaken van je bed tijdverspilling is, omdat je er ’s avonds toch weer in gaat liggen, maar niets is minder waar. Je kamer ziet er veel opgeruimder uit als je je bed hebt opgemaakt. Om het makkelijker te maken is het slim om niet al te veel op je bed te leggen. Minimaliseer bijvoorbeeld de hoeveelheid kussens die je op je bed hebt liggen.

Draai een wasje per dag

Afhankelijk van hoeveel ladingen was je normaal gesproken per week doet, hoeft je dit misschien niet elke dag te doen, maar probeer het doen van de was te verspreiden over de week. Zo ben je er geen hele dag voor kwijt.

Houd schoonmaakmiddelen bij de hand

Probeer in elke ruimte ‘toegang’ te hebben tot je schoonmaakmiddelen. Zet in je badkamer bijvoorbeeld enkele basisreinigingsbenodigdheden, zoals een microvezeldoek, poetsdoek, toiletreinigingsborstel en een multifunctionele reiniger. Als de schoonmaakmiddelen al in de kamer staan, pak je bijvoorbeeld eerder een doekje om snel even iets af te stoffen of de tandpasta vlek van de spiegel af te boenen, dan wanneer je alleen beneden een schoonmaakmiddelen kast hebt.

Laat je meubels echt een keer goed schoonmaken

Je huis ziet er ook schoner en opgeruimder uit, als je geen vlekken op je meubels of je vloer hebt. Vooral bij stoffen meubels en vloerbedekking kan het er al snel vies uit gaan zien. Laat professioneel je meubels of je stoffen vloerbedekking of tapijt schoonmaken door de vakkundige specialisten van Misterpowerclean.com. Je bent een stuk voordeliger uit dan als je nieuwe meubels koopt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden