3 zilver(kleurige) materialen die gebruikt worden voor sieraden

Geplaatst op

Sieraden worden gemaakt van vele verschillende soorten materialen. Mocht je niet tegen een bepaald materiaal kunnen, zoals aluminium is het handig om te weten wat de materialen en de namen hiervan betekenen. Zilver kleurig is bijvoorbeeld anders dan echt zilver, hier zit vaak geen ‘echt’ zilver in. Uiteraard kom je er ook achter welk materiaal sieraden kwalitatief beter zijn. Benieuwd? Lees dan vooral door! 

Aluminium

Een van de goedkopere materialen en sieraden zijn vaak gemaakt van aluminium. Soms bevatten ze alleen aluminium of in combinatie met andere materialen. Vaak zijn deze sieraden zilverkleurig en heeft het een mooie glans. 

Door de unieke eigenschappen heeft aluminium verschillende voordelen als het gaat om sieraden:

  • Aluminium is zeer kneedbaar en buigzaam, waardoor ambachtslieden het materiaal in de gewenste vorm kunnen buigen. Het wordt vaak gebruikt voor manchetarmbanden, kettingen, delicate oorbellen en nog veel meer.
  • Vergeleken met veel andere opties is aluminium betaalbaar. Het is de tweede meest voorkomende metaal op de planeet.
  • Dit metaal is stabiel en corrodeert niet bij blootstelling aan de meeste dagelijkse activiteiten. Je kunt het in water dragen.
  • Aluminium is een lichtgewicht materiaal, waardoor het perfect geschikt is voor grote voorwerpen zoals brede manchetarmbanden.
  • Aluminium sieraden zijn zeer fragiel en vatbaar voor kromtrekken. Bovendien kan een zeer klein aantal mensen allergisch zijn voor dit metaal. 

Zilver

Zilver is een ander prachtig wit metaal dat gebruikt wordt in sieraden. Omdat het zulk zacht materiaal is, zul je bijna nooit pure zilveren sieraden tegenkomen. In plaats daarvan zie je sterling zilver, dat is 92,5% zilver en 7,5% andere metalen. Wil je zilveren sieraden kopen? Kijk dan op zilveren-oorbellen.nl

Verzilverde en met zilver gevulde sieraden

Je kunt ook verzilverde en met zilver gevulde sieraden tegenkomen. Deze items zijn voorzien van een laagje zilver op het oppervlak van het sieraad. Door verzilvering ontstaat een zeer dun laagje, dat gemakkelijk beschadigd raakt. Met zilver gevulde voorwerpen zijn duurzamer, omdat ze een dikkere laag zilver hebben.

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden