3 leuke buurten om in te wonen in Heerenveen

Geplaatst op

Heerenveen ligt in Friesland en is de grootste plaats die de provincie kent. Er wonen ongeveer 29500 mensen. Plaatsjes Sneek, Drachten, Joure en Gorredijk liggen om Heerenveen heen. In Heerenveen vind je 32 rijksmonumenten en 187 gemeentelijke monumenten. Genoeg te zien dus! Verder kent Heerenveen een leuk stadcentrum met winkels en cafés en restaurants. Ook voor sportliefhebbers is Heerenveen een goede plek om te wonen, zo kent Heerenveen ‘Sportstad Heerenveen’ dit is een multifunctioneel sportcentrum waar je een sporthal, zwembad en een school in vindt.
Wil je in een van de wijken in Heerenveen wonen? Schakel dan makelaar Heerenveen in en wie weet vind je dé perfecte woning! 

De Akkers 

De Akkers is een wijk in Heerenveen die in de jaren zestig is ontstaan. Er wonen hier 2365 mensen verdeeld over zo een 1205 huishoudens. De gemiddelde vraagprijs voor een woning is €247.545 euro. Er zijn in deze wijk 2 basisscholen, een middelbare school en kinderdagverblijven te vinden. Het ziekenhuis ligt 3,3 kilometer van de wijk vandaan. Het treinstation is met 2,9 km goed bereikbaar.  

Hoornsterzwaag 

Hoornsterzwaag is een populaire en graag gewilde buurt in Heerenveen. Er wonen zo een 820 mensen, die zijn verdeeld over 330 huishoudens. Gemiddeld liggen de huisprijzen in deze wijk wat hoger dan in De Akkers. Een huis kost hier gemiddeld €382.607 euro. De wijk Hoornsterzwaag ligt wat verder van de openbare voorzieningen af zoals het treinstation namelijk zo een 19 km. 

Het Meer 

In de wijk: Het Meer wonen ongeveer 455 mensen, die verdeeld zijn over 185 huishoudens. Het merendeel van de woningen die in Het Meer staat is een koopwoning. Een huis in deze wijk kost gemiddeld zo een €290.333 euro. Ook in deze wijk liggen de openbare voorzieningen, zoals scholen, het treinstation, het ziekenhuis etc op slechts één of enkele kilometers afstand.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden