3 interessante vormen van erfafscheiding

Geplaatst op

Of je nu een bestaande woning hebt of een nieuw huis hebt gekocht, in beide gevallen is het mogelijk dat je je tuin onder handen wilt nemen. Er zijn diverse manieren om je erfafscheiding te markeren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een schutting, een mooie pergola of door middel van een sierlijk hekwerk. In deze blog gaan we je wat meer vertellen over welke van deze drie vormen er meest geschikt is voor jouw tuin.

Tip voor erfafscheiding #1: Sierlijk hekwerk

Er zijn heel veel verschillende vormen van hekwerk waaruit je kunt kiezen voor je tuin. Je kunt ook een special sierlijk hekwerk op maat te laten maken. Zo zorg je ervoor dat het perfect past bij de setting en de stijl die je wilt hebben in je tuin. Ook kan een hekwerk ervoor zorgen dat je je tuin een zekere openheid behoudt, zodat je ook nog wat van je omgeving kunt zien. Dit is zeker fijn wanneer je in een natuurrijke omgeving woont. Als je op zoek bent naar een goed bedrijf wat jou kan helpen met het kiezen van het juiste hekwerk, kijk dan op de website van Hekwerk Soest.

Tip voor erfafscheiding #2: Een schutting

Wanneer je veel waarde hecht aan privacy en je dus liever niet hebt dat je buren je te allen tijde kunnen zien in je eigen tuin. Dat is heel begrijpelijk. Als dat het geval is, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een schutting. Schuttingen zijn doorgaans zo’n 2 meter waardoor je eigenlijk altijd voldoende privacy zult hebben. 

Tip voor erfafscheiding #3: Beplanting

Ten slotte willen we je graag aanbevelen om ook te kijken naar de mogelijkheden om je erfafscheiding te markeren door middel van mooie beplanting. Als deze namelijk tot op zekere hoogte is dichtgegroeid, dan zul je merken dat je hier net zo veel privacy van kunt ervaren als in het geval van een schutting. Aan de andere kant zorgen ze toch voor meer groen en natuur waar je tegenaan kijkt. Daarom is een mooie heg of rij met bijvoorbeeld coniferen onze derde tip in deze blog.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden