Een slot met een keurmerk verkleint de kans op een inbreker in je huis. Dit is dan ook de reden dat veel veiligheidsexperts en slotenmakers in Breda zeggen dat een veilig huis begint met een slot met een keurmerk. Het kan een hele klus zijn om een goed slot mét keurmerk te vinden. Ook vragen veel mensen zich af wat de voordelen van zo’n slot nou zijn en waarom ze beter zijn dan normale sloten. In dit artikel leggen we je het een en ander uit over sloten met een keurmerk.

Keurmerk

Een veilig slot is te herkennen aan het SKG-keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Bij dit keurmerk wordt er onderscheid gemaakt tussen drie soorten sloten: sloten met één ster, twee sterren of drie sterren. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe meer hij het werk van de inbreker zal vertragen en hoe veiliger het slot dus is.

  • Eén ster: Standaard inbraakwerend slot
  • Twee sterren: Zwaar inbraakwerend slot
  • Drie sterren: Extra zwaar inbraakwerend slot

Voordelen van een slot met het SKG-keurmerk

Het hebben van een slot met een SKG-keurmerk verkleint de kans op een inbraak. Het is in sommige gevallen wel mogelijk om een slot met een SKG-keurmerk te openen, maar de inbreker zal dan veel meer tijd kwijt zijn, waardoor hij jouw huis waarschijnlijk overslaat. Daarnaast worden deze sloten regelmatig getest om te zien of ze nog veilig genoeg zijn en aan de laatste eisen voldoen.

Jaarlijks minder premie betalen

Door sloten met een SKG-keurmerk bestaat de kans dat je minder premie hoeft te betalen voor je woning- en inboedelverzekering. Hierbij zijn de sloten wel onderdeel van een groter geheel. Om minder premie te hoeven betalen, zul je de algemene veiligheid van je woning naar een hoog niveau moeten tillen. Hierbij hoort dus bijvoorbeeld ook het hebben van brand- en koolstofdioxidemelders.

Pin It on Pinterest