Tuinafscheidingen: welke soorten zijn er?

Geplaatst op

Iedere tuin wordt op de een of andere manier afgebakend en gescheiden van de tuin van de buren of de straat. Naast dat deze tuinafscheidingen ongewenste indringers buiten houden, leveren ze ook meer privacy op en is het een manier om de sfeer en uitstraling van je tuin te beïnvloeden. De laatste jaren krijgen we steeds meer keuze in het soort tuinafscheiding en het plaatsen wordt ook steeds eenvoudiger. In deze blog kijken we naar een aantal populaire soorten tuinafscheidingen en bespreken we de voordelen.

Er gaat niets boven hout

De populairste soort tuinafscheiding is nog steeds de houten schutting. Dit komt voornamelijk doordat de opties van een houten tuinafscheiding ook vrijwel eindeloos zijn. Zo kun je kiezen voor diverse soorten hout, van een donkerkleurig hardhout tot geïmpregneerd hout van een lichtere kleur. Een bijkomend voordeel van de houten schuttingen is dat ze leverbaar zijn met bijpassende tuindeuren. Hierdoor kun je de gehele omheining in één stijl aanleggen wat voor een mooie eenheid zorgt. Daarnaast kun je kiezen voor vele kleuren hout en zijn ze eenvoudig over te verven.  Tevens kunnen bepaalde soorten hout een leven lang meegaan, indien goed onderhouden.

Maximale privacy met beton

Een tuinafscheiding van beton is ook nog altijd erg populair. Tegenwoordig zijn er betonnen schuttingen beschikbaar die een houtlook hebben of er uitzien als gestapelde stenen. De tijd van de standaard grijze blokken is dus voorbij. Daarnaast is een betonnen schutting volledig dicht, waardoor er geen wind doorheen komt en ze gaan met gemak tientallen jaren mee.

Puur natuur (met een beetje hulp)

Een tuinafscheiding hoeft natuurlijk niet van hout of beton te zijn. Hoewel het degelijke materialen zijn, zorgt het niet voor meer groen in de achtertuin. Daarom wordt er ook nog regelmatig gekozen voor een haag of een hekwerk met gaas, waar klimplanten doorheen gevlochten zijn. Op die manier krijg je een natuurlijke, groene tuinafscheiding. Een nadeel van dergelijke schuttingen is dat er meer onderhoud aan gepleegd moet worden dan de andere materialen. Doe je dit niet, dan kan dit de hele uitstraling van je tuin negatief beïnvloeden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden