Onderhoudswerkzaamheden voor je houten voordeur

Geplaatst op

De staat van een voordeur wordt vaak onderschat. Mocht je vrijwel geen onderhoud uitvoeren, dan is deze er vaker slechter aan toe dan de deur doet lijken. Er zijn een aantal herkennings- en preventiepunten waar je op kunt letten. Je wilt natuurlijk dat je buitendeuren in de best mogelijke conditie blijven. Niets is vervelender dan een stroeve of blokkerende voordeur na een lange dag werken of dat de sleutel afbreekt omdat het slot is verouderd. We gaan je helpen om dit soort zaken te voorkomen.

Het onderhouden van buitendeuren

Het goed onderhouden van buitendeuren is essentieel wanneer je langdurig probleemloos van je voordeur gebruik wilt maken. Voornamelijk bij houten deuren die de nodige aandacht vereisen. Daarnaast wil je het liefst dat de topkwaliteit zo goed mogelijk intact blijft. Het onderhoud van buitendeuren gaat anders dan de binnendeuren. Ze worden namelijk blootgesteld aan allerlei natuur omstandigheden. Zoals zonlicht, regen, sneeuw, extreem hoge- en lage temperaturen. Gelukkig is het niet veel werk om buitendeuren goed te onderhouden. Echter, moet je dit wel periodiek uitvoeren. Blij nalatigheid kan opgelopen schade fors toenemen. Wat uiteindelijk alleen maar resulteert in hoge reparatiekosten of zelfs het vervangen van de deur.

Metaalwerk

Naast het houtwerk moet je ook het metaal goed onderhouden. Hiermee doelen we op scharnieren, slotwerk, deurknop en deurhendel. Onderhoudswerk zoals het reinigen van deze metaalonderdelen hoeft slechts een keer in de 6 tot 12 maanden verricht te worden. Wanneer je dit niet doet, dan kan de kwaliteit flink achteruitgaan. Dit herken je aan stroeve, piepende of zelfs blokkerende deuren. Meestal al binnen enkele jaren. Bij kleinschalig onderhoud geniet je juist jarenlang van een top functionerende deur. Je zult merken dat na een grondige onderhoudsbeurt de deur weer voelt als een exemplaar van een nieuwe woning.

Slotwerk

Het slot van de deur moet je uiteraard ook goed onderhouden. Dit hoeft niet altijd uitgebreid. Haal bij het uitvoeren van een schoonmaak binnenshuis een keer een schoonmaakdoekje langs het slot. Daarnaast zijn er diverse onderhoudsmaterialen te verkrijgen die je voor het slot kunt gebruiken. Wanneer de kwaliteit van het slot of sleutel achteruitgaat is dit vaak niet zichtbaar. Voorkom verrassingen en onderhoud dus goed je slot en investeer in een kwaliteitsslot. Zoals de krachtige en makkelijk te onderhouden sloten van de vakkundige slotenspecialisten van Slotenmakeramsterdam.nl.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden