Online marketing bureau Lelystad

088 425 5257
Stationsplein 14, Lelystad
09.00 uur - 17:30 uur

Mijn deurslot werkt niet goed: wat moet ik doen?

Geplaatst op

Je denkt er niet heel vaak aan, maar als het gebeurt, dan is het vaak een echt zucht moment. Je krijgt je deur niet meer soepel open of helemaal niet. We gebruiken deuren elke dag, het is goed om regelmatig een slotcheck te doen. Ik hoor je al denken. Wie heeft daar tijd voor? Het hoeft gelukkig niet veel tijd in te nemen en bespaart je toch die ‘zucht’ momenten als je op gegeven moment daar echt staat met een gebroken sleutel. Met de volgende tips en expertise van slotenmaker Zaandam bespaar je een hoop moeite!

Hoe vaak moet ik mijn slot onderhouden?

Je kunt herkennen wanneer een deurslot in kwaliteit achteruit gaat. De eerste roestverschijnselen beginnen te vormen aan het slot of je voelt simpelweg dat een slot niet soepel meer draait. Dit zijn herkenningspunten waarin je moet ingrijpen om verdere problemen te voorkomen. Een deur die niet soepel meer opengaat is herkenbaar en ook heel normaal. Met een beetje onderhoud op zijn tijd dan is dit al te verhelpen. Je voorkomt hiermee tot het echt fout gaat. Denk bijvoorbeeld aan het vastzitten van een sleutel in het deur. In dit soort gevallen moet toch vaak een geheel slot vervangen worden. Dit wil je liever voorkomen.

De kwaliteit van de sleutel

Naast een goedwerkend slot wil je ook een goed functionerende sleutel hebben. Een van de meest voorkomende ongevallen met dichte deuren is een afgebroken sleutel. Je kunt het slot controleren op roestplekken, maar je kunt ook je sleutel regelmatig controleren. Een verroeste sleutel heeft namelijk een grote kans om vast te komen zitten in je deurslot. Is je sleutel gebogen? Laat dan zo snel mogelijk een vervangende sleutel maken. Een slecht werkende of een verroeste slot is ook vaak een oorzaak dat sleutels buigen. Je moet dan vaak extra kracht zetten en zonder dat je het door hebt dan buigt de sleutel of breekt deze zelfs af.

Hoe onderhoud ik mijn slot?

Een nieuw slot opent altijd gemakkelijk. De sleutel is met een soepele beweging om te draaien. Elk nieuw slot is voorzien van een beetje vet, olie of smeermiddel. Dit blijft natuurlijk niet eeuwig zitten. Je merkt het zodra het slot wat stroever wordt. Wil je jouw slot soepel houden? Maak simpelweg gebruik van wat onderhoudsproducten zoals een smeermiddel of spray. Dit is vaak een eenmalige investering en het kost je bijna geen tijd. Zo heb je altijd een soepel werkende slot, zoals een nieuw slot.

Kies voor kwaliteit

Wil je echt nooit meer zorgen maken om deursloten, kies dan voor echte kwaliteitsloten. Een goed slot is gemaakt van staal en slijt hierdoor minder snel. De bijhorende sleutels zijn ook vaak van sterke kwaliteit en buigen niet zo gemakkelijk. Ga bij je lokale slotenmaker langs om te kijken naar kwaliteitsloten. Een eenmalige investering voorkomt vaak een herhaling aan slotproblemen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden