Hoe vind je de juiste compressor?

Geplaatst op

Een compressor is onmisbaar in de houtbewerkingsindustrie. Met een compressor kun je namelijk ontzettend veel powertools aandrijven zodat je het hout kunt zagen en bewerken zoals jij dat wilt.

Wat is een compressor?

Een compressor zuigt lucht aan en perst deze samen. De hoge luchtdruk die hierdoor gecreëerd wordt, kan gebruikt worden om luchtgereedschap aan te drijven. Denk hierbij aan een schuurmachine, tacker of slagmoersleutel. Het grote voordeel van een draagbare compressor is dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Stel – als extreem voorbeeld – dat je naar Alaska gaat om een hut te bouwen. Je hebt hier geen elektriciteit als je geen zonnepanelen of generator hebt. Een compressor is licht van gewicht en neemt weinig ruimte in beslag. Ideaal om dus in een afgelegen gebied te gebruiken om het noodzakelijke gereedschap energie te geven. 

Verschil tussen een olievrije compressor of oliegesmeerde compressor

Er bestaan zowel olievrije compressoren als oliegesmeerde compressoren. Het ligt er een beetje aan in wat voor omgeving je gaat werken en welke tools je wilt gebruiken. Anders is er vrij weinig verschil in de functionaliteit. Een olievrije compressor is het meest geschikt voor machines die gevoelig zijn voor oliegesmeerde compressoren. Deze zijn onderhoudsvriendelijker omdat ze geen olie nodig hebben. Je zet hem aan en gaan. De oliegesmeerde compressor moet af en toe nieuwe olie krijgen om goed te kunnen werken. Hierdoor is hij wel een stuk stiller dan een olievrije compressor. Ook gaat hij langer mee omdat de bewegende onderdelen een beschermingslaag hebben tegen de constante frictie. We raden dus in principe een oliegesmeerde compressor aan voor de kwaliteit en levensduur. Dit is de keuze als je elke dag een compressor nodig hebt. Als je minder vaak een compressor gebruikt, raden we de olievrije variant aan. 

Industrieën waar een compressor veel wordt gebruikt

Naast de houtindustrie, wordt een compressor ook veel gebruikt in de bouw en zelfs in de schilders industrie. Luchtdruk is namelijk veel toegankelijker voor bepaalde machines dan elektriciteit. Voorbeelden van machines die luchtdruk kunnen gebruiken: bik-/hakhamer, blaaspistool, boormachine, haakse slijper, kitpistool, ratelsleutel, verfspuit. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. We raden aan om niet voor de goedkoopste compressor te gaan maar voor een duurdere variant van een erkend merk. Deze gaan meestal veel langer mee. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij houtvanpeter.nl willen we niet alleen informeren, maar ook inspireren. We willen je helpen je eigen stempel te drukken op je woon- en tuinomgeving, omdat we geloven dat je omgeving een weerspiegeling moet zijn van wie je bent en waar je van houdt.

Samen kunnen we een wereld van mogelijkheden verkennen en je begeleiden op de reis naar het creëren van de ruimtes waar je altijd van gedroomd hebt. Dank je wel dat je ons hebt gekozen als jouw partner in designavonturen. We kijken ernaar uit om jouw creatieve reis te begeleiden.

Contactgegevens

Via info @ houtvanpeter.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden